GUIDE Grøn vandresti med smukke udsigter over Como-søen


Selvom det ikke lige er til at se, så kan du faktisk komme ud at vandre ved Comosøen. Greenway del Lago snor sig fra bakkekanten, videre gennem gyderne og helt ned til en dukkert

Få seks teenagere med på tre timers vandretur i tredive graders varme, kan man det? Det spurgte vi os selv om, da vi var af sted med alle ungerne til Como-søen. Vores svar er: Med frivillighed og planlægning, ja.

Greenway del Lago

På vores rejse til Como-søen vandrede vi Greenway del Lago, som i ro og mag inklusiv dukkert tog os omkring tre timer. Det fede ved Greenway del Lago er, at den snor sig på kryds og tværs af strandvejen. Du ser både bjergsiderne, de stille, hjemlige gyder og de små strande. Den er lige over 10 km lang og går mellem byerne Cadenabbia di Griante og Colonno ved Argegno.

Teenagere på vandretur – how to

Inden afgang var vi helt klar over, at en vandretur i juli-varmen måske ikke er drømmen for alle teenagere, så vi tog vores forholdsregler:

  1. Alle fik tilbudt at blive hjemme og hygge ved poolen, hvis de helst ville det
  2. Vi valgte Greenway del Lago, fordi det undervejs var muligt at kvitte og selv tage hjem med bussen
  3. Vi lokkede med en badetur i søen, som vi indtil da ikke var lykkedes med.

Behøver jeg fortælle, at alle gennemførte? Det har lært mig, at vil vi have vores (snart voksne) unger med, er valgfrihed en rigtig god ting.

Tættere på livet ved Como-søen

Greenway del Lago er en vaskeægte god ide. Området omkring Comosøen er nærmest spændt inde af bjergkamme. Det kuperede terræn er usigeligt smukt, men det giver også et pres på infrastrukturen, og de første dage troede vi ’strandvejen’ langs søen var eneste farbare vej. Så meget desto sjovere at opleve hverdagslivet inde bagved.

0 replies

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM ITALIEN