GUIDE Find de øde, smukke stier i Cinque Terre

Du behøver ikke gå i gåsegang i Italiens nationalpark Cinque Terre. Følg vores guide her og find freden i Cinque Terre

Cinque Terre frister mange turister. Men heldigvis er roen og freden ikke langt væk. Landskaberne og stierne øst og vest for det område, der er udnævnt til nationalparken Cinque Terre, er fuldt ud ligeså smukke. Og du har det for dig selv.

Stille vandrerute vest for Cinque Terre

Fra Levanto til Sette di Framura

Bo for eksempel i byen Levanto, der ligger som den sidste kystby vest for der, hvor Cinque Terre starter. Gå mod vest til byen Bonassola – der er skiltet helt vejen, så du behøver ikke et kort. Der er en alternativ rute, der går gennem tunneller, den er mindre kuperet, men mere kedelig. Husk at stoppe og bestille bord til aftensmaden ved Ristorante La Giulia, der ligger på selve stien en halv time inden I når til Bonassola. Rigtig godt sted med vidunderligt udsigt.

I Bonassola finder du restauranter og mulighed for at købe proviant. Videre vestpå er der øde, få faciliteter og seriøs siesta.

Vi løb tør for vand i 35 graders varme, og måtte til sidst banke på, da der endelig var et hus på en bakketop. Den italienske mamma fra Genova insisterede på ikke blot at fylde vores vanddunke, men også vores maver med friskbagt spinattærte og labre salater. Krydret med historier om deres hverdagsliv og sommerhuset, familien havde haft i Cinque Terre gennem generationer.

Fortsæt turen til Setta di Framura og tag toget derfra tilbage til Bonassola, og gå resten af vejen op til Ristorante Giulia. Godt mætte: Se jer for og gå i aftenlyset ned ad bjerget og hjem til Levanto. Snip snap snude på en supergod vandredag!

De stille stier øst for Cinque Terre

Fra Riomaggiore til Portovenere

Bor du i Riomaggiore et par dage, kan du vandre en god tur derfra til Portovenere på cirka fem timer. Stien ligger formelt set ikke inde i nationalparken, men jeg lover, at den har alt, hvad du kom efter.

Start tidligt på dagen med tre kvarter op ad trapper på bjergsiden op til kirken Santuario della Madonna di Montenero. Skulle du mod forventning mange træning til lårene, nu, så fortvivl ikke: Her på toppen finder du en hel bane af absurd placerede træningsredskaber:

Turen fortsætter gennem fyrreskoven på toppen af højderyggen Sento Rosso. På vejen kommer du til den lille charmerende bjergby Campiglia, hvor du kan proviantere.

Pludselig titter Portovenere frem med slottet, der troner over byen omkranset af Alpi Apuane-bjergene.

I kystbyen Portovenere finder du heldigvis ingen buslæs af turister. Her er de turister, du møder, typisk italienere. Båden bringer dig nemt hjem til Riomaggiore, men snup da lige en badetur fra byens gigantiske kampesten først. Sidste båd afgår klokken 17 i sommerhalvåret, så start dagen tidligt.

En tur der er værd at droppe i Cinque Terre

Turen fra Vernazza til Monterosso er turisthelvede! Det koster 7 euro pr. mand og man går i gåsegang. Helt uden charme. Den meget berømte Sentiero del Amore var lukket, da vi var her – og vi forudser den strækning er ligeså turistramt.

5 replies
 1. Jørgen Bang-Jensen
  Jørgen Bang-Jensen siger:

  Super hjemmeside I har, dejlig inspiration. Vi har lige være to dage i Riomaggiore, tog på jeres anbefaling turen Riomaggiore til Porto Venere – himmelsk !! På dag to turen Riomaggiore til Manarola og tilbage begge veje via rute 531 – over bakkerne, også en herlig tur på ca 1-1,5 time hver vej.
  Hilsen Anja og Jørgen
  Pt (Sept-2020) er kyststien Riomaggiore over Manarola til Corniglia lukket pga jordskred

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hvor vidunderligt I kan bruge den! Og lidt misundelig er jeg altså ved tanken om to dage i Riomaggiore. Vigtigt oplysning med stien: Gad vide om det er den samme, der var skredet ned, dengang vi var der? Vi var nødt til at vandre op over Volastra for at komme til Cirniglia ( i øvrigt en fed tur). Jeg tror faktisk det må være den samme sammenstyrtning. Kunne det være en ide, at jeg tilføjer oplysningen om sammenstyrtningen her i denne artikel, tror du? https://www.friefodspor.dk/guide-seks-suveraene-vandredrage-i-cinque-terre/ kh Marie

   Svar
   • Jørgen Bang-Jensen
    Jørgen Bang-Jensen siger:

    Vi har hus i området (Piemonte) og kan bekræfte at de senere års heftige regn og jordskred efterlader mange stier/veje permanent lukkede. Hilsen Jørgen

    Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Til Sette Framura med middag på bjerget på vej hjem […]

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM ITALIEN