VANDRERUTE Smuk og stille sti i Cinque Terre fra Riomaggiore til Portovenere (13,4 km A til B)


Du behøver ikke gå i gåsegang i Italiens nationalpark Cinque Terre. Her er vores forslag til dig, der gerne vil finde de fredelige stier

Cinque Terre frister med rette mange turister, men heldigvis er roen og freden ikke langt væk. Stierne øst og vest for selve Cinque Terre er fuldt ud ligeså smukke, og du har dem for dig selv. Her vores forslag til en vandrerute vest for Cinque Terre, som ikke er overrendt.
Se også: Fredelig sti fra Levanto til Framura (5 km A til B)

Facts om vandreruten fra Riomaggiore til Portovenere

 • Distance: 13,4 km kuperet vandresti
 • Skiltet: Ja
 • Kaffe undervejs? Ja, den får du i bjerglandsbyen Campiglia

Speedbåd ved Portovenere i Cinque Terre

Hvor lang tid tager vandreturen fra Riomaggiore til Portovenere?

Vandreruten tager cirka fem timer ad ruten, der hedder Alta Via dei Monti Liguri eller L’Alta Via delle Cinque Terre. Formelt set ligger stien ikke inde i nationalparken Cinque Terre, men vi lover, at den har alt, hvad du kom efter.

Hvor krævende er vandreruten?

Ret krævende – i hvert fald i 35 graders varme, som vi vandrede i. Start tidligt på dagen med tre kvarter op ad trapper på bjergsiden op til kirken Santuario della Madonna di Montenero. Så ser man fx sådan her ud – lækkert, ikk’?

Vandrer med sved under armene

Skulle du mod forventning føle trang til ekstra lårtræning efter opstigningen, så fortvivl ikke: Her på toppen finder du en hel bane af absurd placerede træningsredskaber:

Træningsredskaber i en skov

Hvilke oplevelser er der undervejs?

Vandreturen går gennem fyrreskov på bittesmå stier på toppen af højderyggen Sento Rosso med vilde udsigter undervejs. På vejen kommer du til den lille charmerende bjergby Campiglia, hvor du kan proviantere.

Pludselig titter Portovenere frem med slottet, der troner over byen omkranset af Alpi Apuane-bjergene.

I kystbyen Portovenere finder du heldigvis ingen buslæs af turister. Her er de turister, du møder, typisk italienere.

Hvordan kommer man tilbage til start i Riomaggiore?

Båden bringer dig nemt hjem til Riomaggiore, men snup da lige en dukkert fra Portoveneres gigantiske kampesten først. Sidste båd sejler klokken 17 i sommerhalvåret, så start dagen tidligt.

Kort over vandreruten fra Riomaggiore til Portovenere (13,4 km)

Vandreruten fra Riomaggiore til Portovenere er skiltet. Du kan se vandreruten på et kort her og også nemt få det ind på din mobil, så du kan se, hvor langt du er kommet:

 1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
 2. Klik på linket her til vandreruten i Cinque Terre fra Riomaggiore til Portovenere – du er den blå prik på kortet.

9 replies
 1. Line
  Line siger:

  Hej.
  Tak for en fantastisk hjemmeside.
  Min veninde og jeg skal til Cinque Terre i maj måned. Vi lander torsdag aften i pisa og tager første overnatning der. Vi skal rejse hjem tirsdag aften.
  Vi har bestemt at vi som minimum skal gå følgende strækninger:
  Santa margarita – portofino – San fruttuoso
  Riomaggiore – manarolla-campiglia-vernazza-monterosso
  Riomaggiore-campiglia-portovenere.
  Vi tænker der er plads til en lille tur mere. Er det en fejl at vi ikke tager til Levanto og går en rute? Eller vil I anbefale en vandretur på en af de små øer ved portovenere ? Kan man egentlig vandre til La Specia ?
  På forhånd tak for hjælpen.

 2. Anette
  Anette siger:

  Hej, vi vil ned og vandre på ruterne til sommer. Vi er lidt i tvivl om det er smart at bo midt på ruten og tage dagsture i begge retninger. Eller skal man vandre fra A til B, men hvad så med bagagen
  Venlig hilsen Anette

  • Marie
   Marie siger:

   Hej Anette. Cinque Terre fungerer suverænt til A til B-ture – I vandrer bare så langt I har lyst til hver dag og tager det hyggelig tog hjem med udsigterne over kysten. Det er underordnet om I bor i den ene eller den anden ende – det er blot 12 km fra ende til anden. Vi boede flere steder og nød at smage på de forskellige byer et par dage hver. Ift. bagagetransport kommer I sikkert til at pakke superlet pga. varmen, så mon ikke I kan vandre fx mellem to overnatningssteder med bagage? Og ellers kan I tage toget mellem overnatningssteder. Husk også Portofino-halvøen… Bedste hilsner M & T

 3. Jørgen Bang-Jensen
  Jørgen Bang-Jensen siger:

  Super hjemmeside I har, dejlig inspiration. Vi har lige være to dage i Riomaggiore, tog på jeres anbefaling turen Riomaggiore til Porto Venere – himmelsk !! På dag to turen Riomaggiore til Manarola og tilbage begge veje via rute 531 – over bakkerne, også en herlig tur på ca 1-1,5 time hver vej.
  Hilsen Anja og Jørgen
  Pt (Sept-2020) er kyststien Riomaggiore over Manarola til Corniglia lukket pga jordskred

  • Marie
   Marie siger:

   Hvor vidunderligt I kan bruge den! Og lidt misundelig er jeg altså ved tanken om to dage i Riomaggiore. Vigtigt oplysning med stien: Gad vide om det er den samme, der var skredet ned, dengang vi var der? Vi var nødt til at vandre op over Volastra for at komme til Cirniglia ( i øvrigt en fed tur). Jeg tror faktisk det må være den samme sammenstyrtning. Kunne det være en ide, at jeg tilføjer oplysningen om sammenstyrtningen her i denne artikel, tror du? https://www.friefodspor.dk/guide-seks-suveraene-vandredrage-i-cinque-terre/ kh Marie

   • Jørgen Bang-Jensen
    Jørgen Bang-Jensen siger:

    Vi har hus i området (Piemonte) og kan bekræfte at de senere års heftige regn og jordskred efterlader mange stier/veje permanent lukkede. Hilsen Jørgen

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Til Sette Framura med middag på bjerget på vej hjem […]

Kommentarer er lukkede.

MERE OM ITALIEN

Skiltede vandrestier i Cinque Terre