MADPAKKEN Pimientos de Padrón
Den mest ikoniske tapas er for mig Pimientos de Padrón. De små grillede, grønne tapaspebre er supernemme at lave
Pientos de Padrón har en iboende spænding i sig: De er generelt ikke stærke, bortset fra cirka hver tiende, som til gengæld er rygende hot. Af samme grund kaldes retten ofte det spanske køkkens russiske roulette.
Ingredienser
En bakke tapaspeber (Piemientos de Padrón). Fås i velassorterede supermarkeder og købmænd
Flagesalt, fx Maldonsalt (fås i Netto)
Olivenolie
- Steg pebrene på en pande i olivenolie til de bliver først hvide i det, og så sprøde og let brændte.
- Læg pebrene til afdrypning på køkkenrulle og drys dem med flagesalt.
- Servér – vent et kort stykke tid, og så ser fadet sådan ud:
Hvor kommer pimientos de Padrón fra?
På den portugisiske camino vandrer du lige forbi det sted i Spanien, de små pimientos allerførst blev dyrket: Ved klostret Herbón lige uden for byen Padrón. Kommer du forbi første lørdag i august, så mis ikke den lokale fest ‘Festa do pemento’, som den hedder på galicisk.
På siden med piementos de padron skriver I Flagepeber, fx Maldonsalt (fås i Netto).
Tænker I mener flagesalt
1000 tak! Er rettet nu. Så rart at få udryddet fejl. Kh Marie