OPSKRIFT Kanelboller – sådan får du børnene med ud at vandre!


Disse hjemmebagte kanelboller har en særlig plads i vores hjerte. De har nemlig spillet en afgørende rolle i at få vores børn til at gide at vandre

Hvordan får man sine børn med på vandretur? Det, vi har haft allermest held med, er faktisk ret simpelt: At gøre det hyggeligt – herunder have dejlig picnic med. Om vinteren fylder vi varm chokolade på termokanden, medbringer flødeskum (man kan godt få låg til Røstis mixerskål!) og ikke mindst: Disse uimodståelige kanelboller.

Ingredienser til kanelboller (12 stk.)

100 g smør
2,5 dl mælk
25 gram gær
1 æg
450 gram hvedemel
60 gram brun farin
4 tsk kanel
Evt. 100 gram rosiner

Opskrift kanelboller – sådan gør du

  1. Smelt smørret, bland mælk i, til det er lunt og opløs gæren
  2. Tilsæt ægget og resten af mælken
  3. Bland resten af ingredienserne i og ælt sammen
  4. Lad dejen hæve mindst en halv time eller til dobbelt størrelse et lunt sted
  5. Tag mel eller vand på fingrene og form 16 boller
  6. Lad bollerne efterhæve på pladen mindst 20 minutter
  7. Bag 15 minutter ved 200 grader (bedstemorovn)
  8. Lad dem afkøle på risen, så bunden bliver ved med at være sprød.

Kanelboller afkøler på rist

Tip: Kan fryses

Kanelboller egner sig fint til fryseren. Vi plejer at halvere dem først, så bliver de dejligt sprøde i brødristeren.

Kanelboller opskrift - hævetiden

Pasta alle zucchine
Kanelboller - opskrift på lækre boller til vandreturen
Vegetariske bøffer klar til at blive stegt
Fougasse - madbrod med parmesan