OPSKRIFT Fougasse
Et dekorativt brød som kan placeres direkte på bordet så man selv kan bryde det
Tidsforbrug: 4 timer
Ingredienser
2,5 dl vand
1/4 pakke gær
1 tsk honning
400 g hvedemel type 00
8 g salt
75 g revet parmesan (eller emmentaler)
75 g smuldret gedeost (eller cheddar)
1 spsk. paprika
½-1 spsk. chilliflager
Herbes de Provence
Flagesalt
Fremgangsmåde
- Opløs gær og honning i vandet.
- Bland saltet i melet sammen med ost, paprika og chiliflager (eller hakkede, friske chilier, hvis du bedre kan lide dem).
- Bland alt og ælt (træk og fold) ca. 200 tag. Stil dejen i en skål og dæk den med en pose.
- Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1-2 timer til cirka dobbelt størrelse.
- Tryk dejen flad på en bradepande dækket med bagepapir og lav slidser i brødet. Brug en ikke for skarp kniv og skub forsigtigt til dejen, så slidserne får en vis afstand, så dejen ikke lukker sig under bagningen.
- Dejen kan formes som et blad, som en cirkel eller blot fylde bradepanden ud. Tænd ovnen på 220 grader. Hvis du vil have et lidt ”svampet” brød, så lad det hæve i ca. 20 minutter.
- Pensl eller sprøjt dejen med vand og drys topping på, fx fransk grøftekant og meget lidt flagesalt (mest dekorativt).
- Bages i ca. 25 minutter til brødet har fået “en kant”.
- Afkøles på rist.
Skriv en kommentar
Skriv dine spørgsmål og kommentarer.Vi glæder os til at høre fra dig!