Books about the ohenro

GUIDE Gode bøger og blogs om Shikoku 88


Shikoku 88 folder sig endnu mere ud for dig, hvis du læser om vandreturen hjemmefra. Her deler vi vores boghylde og blogs vi følger

Natbordet var lige så fyldt af drømme og spørgsmålom Shikoku 88 som vores hoveder, inden vi drog af sted.
Se vores guide til Shikoku 88 her

Shikoku Japan 88 Route Guide – guidebog til Shikoku 88

Vi fik alle steder fra fået anbefalet Shikoku Japan 88 Route Guide, og valgte at købe den hjemmefra. Det er vi i den grad glade for, at vi gjorde! Det tager mildest talt noget tid at sætte sig ind i bogens uhyre mange ikoner og måder at vise oplysningerne på. Layoutet er meget komprimeret, og 1200 km rute er presset ind i en meget lille bog. Det er i vores optik en uundværlig guidebog, som er vigtig at have med i fysisk form. Vi kom ikke af sted i 2020, og købte derfor guiden igen i 2023-version. Den opdateres grundigt hvert år.

Den pædagogiske guidebog: Oliver Dunskus

I 2021 udgav Oliver Dunskus sin bog ‘The 88 Temples of Shikoku: A Guide for the Walking Pilgrim’. Han har nøje sørget for at dække alt det, der ikke er blevet plads i Shikoku Japan 88 Route Guide. Det er en brugbar, interessant og nemt forståelig og betryggende guide, han har lavet. Det er den slags guide der husker dig på de stræk, hvor det er vigtigt at have ekstra proviant og mad med. Templerne er ratet med en fascinationsværdi, så det er nemt at se, hvor det er dejligt at have god tid. Den findes i en onlineversion, som fungerer godt fra mobilen, så vi sparede vægten til den fysiske bog.
Se et par sider i bogen her på Amazon

Walking in Circles – Fremragende fortælling fra Shikoku 88

Alene titlen og forsiden på Todd Wassels bog Walking in Circles (2020) var nok til at skrue forventningerne i vejret. Og vi er ikke blevet skuffet! Utrolig vedkommende, dyb, underholdende og tankevækkende beretning om Todd-Sans pilgrimsrejse på Shikoku 88. Den er nem at læse, også selvom den er på engelsk.
Læs kapitel 1 her

Fede blogs om Shikoku 88

Vi bruger især to blogs om Shikoku, begge på engelsk:

 • Randomwire fordi den er helt igennem laber i fotostilen og har så mange gode beskrivelser. Den er ikke fokuseret på guidedelen, men fortællingen. Den er håbløst irriterende at navigere i – du er nødt til at klikke dig frem dag for dag, bare ærgerligt.
 • Following the arrows fordi den er grundig og præcis på alle detaljerne. Den er frygtelig irriterende at bruge, men har vigtige informationer og oversigter, som er svære at finde andetsteds.

Som overblik over services og muligheder på Shikoku virker denne side genial: https://yuru-to.net/

Hvilke bøger savnede vi?

Vi ville gerne have fundet en bog, der nogenlunde enkelt formidler det japanske tænkesæt. Det fandt vi ikke inden vi drog af sted, men undervejs hørte vi om bogen ‘Ikigai – The Japanese Secret to a Long and Happy Life’, som vi er i gang med nu.

2 replies
 1. Lærke Hansen
  Lærke Hansen siger:

  Hej,

  Hvor har I købt jeres route guidebog? Jeg har lidt svært ved at finde en engelsk version.

  På forhånd tak.

  Vh Lærke

Kommentarer er lukkede.


Shikoku 88 - caminoen i Japan
Onsen i Japan på Shikoku 88
Gode bøger om Shikoku 88
Hvad koster det at vandre Shikoku 88?