Shikoku 88 er så nyt og anderledes, at vi har haft lyst til og brug for at læse hjemmefra… Her kan du se med på vores boghylde og finde de blogs vi følger

Natbordet er lige så fyldt nu, som hovedet er  – af Shikoku 88-drømme og -spørgsmål. Vi leder stadig efter en bog med en god indføring i shinto-buddhisme og japansk kultur. Skriv til os, hvis du har bogforslag.
Se vores guide til Shikoku 88 her

Shikoku Japan 88 Route Guide – guidebog til Shikoku 88

Vi har alle steder fra fået anbefalet Shikoku Japan 88 Route Guide og valgte at købe den hjemmefra. Det er vi i den grad glade for, at vi gjorde! Det tager mildest talt noget tid at sætte sig ind i bogens uhyre mange ikoner og måder at vise oplysningerne på. Layoutet er meget komprimeret, og 1200 km rute er presset ind i en meget lille bog. Den kommer med i rygsækken – vi tør ikke andet. Vi kom ikke af sted i 2020 og købte derfor guiden igen i 2023-version. Den opdateres grundigt hvert år.

Den pædagogiske guidebog: Oliver Dunskus

I 2021 udgav Oliver Dunskus sin bog ‘The 88 Temples of Shikoku: A Guide for the Walking Pilgrim’. Han har nøje sørget for at dække alt det, der ikke er blevet plads i Shikoku Japan 88 Route Guide. Det er en super brugbar, interessant og meget nemt forståelig og betryggende guide, han har lavet. Det er den slags guide der husker dig på de stræk, hvor det er vigtigt at have ekstra proviant og mad med. Templerne er ratet med en fascinationsværdi, så det er nemt at se, hvor det er dejligt at have god tid. Vi bærer guiden med os!
Se et par sider i bogen her på Amazon

Walking in Circles – Fremragende fortælling fra Shikoku 88

Alene titlen og forsiden på Todd Wassels bog Walking in Circles (2020) var nok til at skrue forventningerne i vejret. Og vi er ikke blevet skuffet! Utrolig vedkommende, dyb, underholdende og tankevækkende beretning om Todd-Sans pilgrimsrejse på Shikoku 88. Den er nem at læse, også selvom den er på engelsk.
Læs kapitel 1 her

Fede blogs om Shikoku 88

Vi bruger især to blogs om Shikoku, begge på engelsk:

 • Randomwire fordi den er helt igennem laber i fotostilen og har så mange gode beskrivelser. Den er ikke fokuseret på guidedelen, men fortællingen. Den er håbløst irriterende at navigere i – du er nødt til at klikke dig frem dag for dag, bare ærgerligt.
 • Following the arrows fordi den er grundig og præcis på alle detaljerne. Den er frygtelig irriterende at bruge, men har vigtige informationer og oversigter, som er svære at finde andetsteds.

Som overblik over services og muligheder på Shikoku virker denne side genial: https://yuru-to.net/

2 replies
 1. Lærke Hansen
  Lærke Hansen siger:

  Hej,

  Hvor har I købt jeres route guidebog? Jeg har lidt svært ved at finde en engelsk version.

  På forhånd tak.

  Vh Lærke

  Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *