REJSETIPS Bedst og billigst til vintersol og vandring på La Gomera


Rejsen til La Gomera er halvlang, men den kanariske ø er en perle for vandrere, og klart turen værd, hvis du er til vandring og vintersol

Vi fløj med Norwegian til den sydlige lufthavn på Tenerife (TFS). Derfra er der ofte busser til Los Cristianos, hvorfra færgen til San Sebastian på La Gomera sejler. Desværre passer Norwegians fly dårligt med færgerne, så du får fem timers ventetid i den lidet charmerende turistby Los Cristanos. Men fine fliser på promenaden har de;-)

Færgen fra Tenerife til La Gomera

Der er to selskaber, der sejler fra Tenerife til La Gomera: Fred Olsen og Naviera Armas. De sejler stort set på samme tidspunkter, så ingen gevinst i form af fleksibilitet der…. Fred Olsen er hurtigst og en anelse dyrere.

Transportudgifter for at rejse til La Gomera pr. person:

  • Fly t/r med Norwegian hen over julen: 2.000 kroner (rygsæk med som håndbagage)
  • Bus til Los Cristianos: 20 kroner
  • Aftenfærge til La Gomera med Naviera Armas: 253 kroner
  • Bus til Hermigua: 34 kroner
  • Morgenfærge fra La Gomera til Tenerife med Fred Olsen: 232 kroner
  • Bus fra Los Cristianos til lufthavnen: 20 kroner

Transportudgifter i alt – otte dage over julen: 2.545 kroner pr. person

Hvad koster hoteller?

Der er ingen herberger på La Gomera, men overnatning på hotel eller lejlighed fås fra omkring 300 kroner for et dobbeltværelse og op.
Se vores forslag til de dejlige steder at bo på La Gomera

Meditationsstedet Finca Argayall, hvor vi var to nætter

Hvad koster taxi rundt på La Gomera?

Taxi på La Gomera er billigt – det endte vi med to dage, fordi vi havde valgt for svære eller lange ruter. Vi gav mellem 20 og 35 euro for ture op mod tre kvarter. Her et par taxinumre:

Bemærk, at med vores forslag til en uges vandring på La Gomera undgår du for lange dage – og du får en begrænset mængde transfer:-)

Hvad koster bus rundt?

Bus er meget billigt, ca tre euro for en transfer. Ulempen er, at der ikke altid er en bus, der passer – du skal i hvert fald ofte være klar til afgang klokken 8.00 om morgenen… Så man skal tænke sig om dagen før, hvis man vil starte dagen med bus i stedet for at sove længe.

Mange vandrere tager bus ud og vandrer hjem på La Gomera

Giver det mening at leje bil?

Hvis I er mest til at sove eet sted og tage rundture ud derfra, kan billeje godt give mening. Skulle vi vælge eet sted at bo på øen, må det blive El Tangaro i Hermigua. Vi undersøgte ikke prisen for billeje, men hørte, at det er til at betale. Du skal være glad for nålesving og bjergkørsel i det hele taget.

Hvad skal med i rygsækken?

Tjek vores pakkeliste til vandring på La Gomera

MERE OM LA GOMERA