GUIDE En godt gemt perle på La Gomera: Argayall


På vandreferie på La Gomera boede vi to nætter på hippiestedet Finca Argayall, som ligger på øens sydvestside tæt på Valle Gran Rey

Helt isoleret men tæt på Valle Gran Rey – Vueltas ligger der det vildeste økologiske overnatningssted, meditationsstedet Finca Argayall. Det ligger et kort stykke vestpå fra Valle Gran Reys havn, Vueltas ad en simpel grusvej langs en meget markant klippe. Desværre styrtede noget af den dramatiske klippe ned i 2020 og spærrede vejen, så man kan ikke gå til Valle Gran Rey før vejen er reetableret:

Klippen på vej ud til Playa Argaga

Argayall er stadig åbent, men du er nødt til at sejle det korte stykke derover med en lille shuttlebåd. Du bor med fuldpension, og den vegetariske mad er gudedejlig! Alt i alt et pragtfuldt sted at overnatte og evt. tage en ekstra hviledag eller deltage i yoga eller meditation. Her kan du nyde livet, mens Atlanterhavet brøler ind, og klipperne står over dig, hvor de har gjort det fra begyndelsen. Minimum to nætter.

Spisehuset på Argayall

Også videre østpå ligger Argayall meget isoleret i en kløft – vi du den vej til fods, så spørg dig grundigt for hos personalet eller vandrere, der kender stien. Du kan også vælge at sejle videre: Fra havnen i Valle Gran Rey (Vueltas) er der færge til San Sebastian de la Gomera, og der kører også busser den vej.

Stien ud til Argayall

Har du en ekstra vandredag eller to efter Argayall?

Hvis du vil forlænge turen med en ekstra vandredag eller to, er vores forslag, at du efter Argayall tager morgenbåden fra Valle Gran Rey (Vueltas) til Playa de Santiago og vandrer derfra ad GR132 til San Sebastian de la Gomera, hvorfra færgen sejler tilbage til Tenerife. Ruten er samlet 21 km, men du kan dele den op ved at stoppe efter 14 km i El Cabrito og overnatte på hotellet der. Vigtig info: Der er ingen indkøbsmuligheder mellem Playa de Santiago og San Sebastián – medbring rigeligt vand og mad. Sover du på hotellet i El Cabrito, bør du aftale nærmere om forplejning.

Meditationsstedet Argayall, La Gomera


MERE OM LA GOMERA