Udsigt fra vandresti på Tenerife

* Artiklen indeholder annoncelinks til overnatning – se mere nederst


GUIDE Vandreferie på Tenerife (5 dage)


Her får du vores tips til fem dages vandreferie på Tenerife på den vestlige del af øen ved Teno rural park

Vores ærlige mening: Tenerife er en fed, fed ø at vandre på – men formidlingen af ruterne er gennemgående forvirrende. Så her deler vi de tips, vi gerne selv ville have haft hjemmefra.

Her vandrede vi

Vi vandrede i det nordvestlige hjørne af Tenerife i om omkring Teno rural park, området ved vulkanen Chinyero og alle de dejlige stier og landsbyer deromkring. Her kan du se vores ruter og klikke dig videre til info om dem hver:


Er der risiko for højdeskræk på Tenerife?

Marie siger nej, Torben siger ja… Det betyder alt i alt ja – du kan opleve højdeskræk udvalgte steder, hvis du har det i forvejen. Vi har markeret risikoen for højdeskræk på de enkelte ruter. Det skal dog siges, at der ingen steder vi har vandret er tale om bjergbestigning eller lignende gys.

Kan man planlægge ruter hjemmefra på GPS?

Vi vil faktisk sige nej. Hooooold nu op, vi havde prikket mange ruter op via GPS-kort på AllTrails, som ikke eksisterede, da vi stod på stedet. Turen har lært os, at det er en god ide at købe et gedigent vandrekort at supplere med i planlægningen. Gider du ikke alt det, så gå i vores fodspor – vi har tjekket de ruter, vi deler.

Værd at vide om skiltningen

Kvaliteten af skiltningen er meget svingende. Du finder den både malet på sten og som træskilte. De fysiske oversigtskort er mange steder smeltet i solen. Nogle stier er mangelfuldt markeret. Andre er fine.

GR: Lang sti, fx GR131, der går over syv af de kanariske øer – markeret rød-hvid
PR: Mindre sti – markeret gul – hvid
SL: Lokal sti – markeret med grøn og hvid

Når de to farver danner et kryds, er du på afveje:

Generelt er der ikke skiltet til slutsteder, men kun til nærmeste skillevej. Derfor skal du altid kende dine viapunkter, og de er desværre umulige at finde, med mindre du på forhånd kender stinummeret. Håber vores guides til de enkelte ture vil være en hjælp.

Kan man finde info om vandreruter på de lokale turistkontorer?

Nej, vi gav i hvert fald op. Garachico – lukket selvom der stod på døren, at det var åbent. Erjos – nedlagt. El Palmar – lukket på ubestemt tid osv. Samtidig er den online information meget ringe.

Vi fik på mail inden afgang tilsendt link til et online kort – men det var komplet ubrugeligt at vandre efter, så vi sparer jer for det.

Under middel vandrekort med over middel udsigt!

Behøver vi et vandrekort, og er de til at finde?

Hvis du vil have vandrekort, så er vejen frem at købe et i god tid inden afgang, for de er ikke til at støve op på Tenerife. Bilkort kan du finde, men dem har du nok ikke megen glæde af, hvis du er vandretosse…

Ærgerlig vandrer læser ubrugeligt vandrekort…

Nu har vi købt et ordentligt vandrekort i 1:25:000 til Teno Rural Park, Teide og Anaga – et kort for hvert område. SÅ er vi klar til næste vandreferie på Tenerife. Vi købte dette kort på Amazon

Er det nødvendigt at booke overnatning og hvordan er priserne?

Stort ja, og i GOD tid, hvis det er over jul og nytår. Meget er udsolgt… Vi gav i gennemsnit 422 kr. pr. overnatning for to personer. Meget overnatning er kun muligt at booke for en uge, og udvalget af steder, du kan booke for bare 1-2 dage er begrænset.

Landart ved Garachico

Her overnattede vi

Garachicho – to nætter

Stedet at bo i Garachico synes vi i den grad er hos supersøde Marcos i Villa Slowly – et fleretagers byhus med tagterrasse. Udsigten fra terrassen over byen er svær at matche. Tip: Vælg rum 4 frem for rum 3, der er vindue med udsigt!

Marcos købte stedet i 2017, og har fået max ud af det. Sjovt at sidde i tagbaren og se nedover alle Garachicos uudnyttede tagterrasser med atlanterhavsudsigt. Vi gav 438 kr. for et dobbeltværelse.

Santiago del Teide – to nætter

Her var vi godt tilfredse med Casa Fina (annoncelink) til 536 kr. for et dobbeltværelse. Hyggelig gårdhave og fælleskøkken i et gammelt byhus med sjæl.

Vi prøvede både værelset Drago og værelset Tunera – det sidste var mest stille og havde de bedste senge.

Los Silos – en nat

Her boede vi billigt i den helt ok lejlighed Casco la Estrella (annoncelink) for 294 kr. Kæmpestor, varmt bad og gårdhave – alt var i orden. Fremragende italienske pizzaer på La Escuola i samme gade!

Gårdhave i Los Silos

Hvad med vand og proviant?

Det kan ikke siges tit nok: Medbring rigeligt vand! Der er meget sjældent vandposter ude på stierne, og lige så sjældent barer. Halvanden liter pr. person er i underkanten, hvis vejret er varmt og dagen lang. Vi synes vandet smagte meget af klor, og drak derfor flaskevand.

Croquettas – lækker spansk klassiker at stille vandresulten med

Hvor krævende er terrænet?

Vi har kun erfaring med Teno rural park og Chinyero-området. Teno rural park og området deromkring er endog meget kuperet. Det kræver sin fysik at tage på vandreferie på Tenerife – men du bliver altså også belønnet med usigeligt smuk natur, formet af vulkanernes vilde kræfter.

Regn med, at du vandrer 1/3 langsommere end du gør i fx Danmark eller på caminoen, og tilpas dine vandredistancer efter det. Området ved Chinyero er væsentligt mere nådigt, der kan du regne med at kunne vandre i dit normale tempo.

Vandrestøvler eller vandresko?

Støvler er ikke af vejen i dette terræn. Især ikke, hvis du har svage ankler. Men luftige vandresko er en klar fordel ift. varmen. Torben gik i sine yndlingsvandresko, Meindl Balancing. Marie gik i løbesko Hoka Clifton 7. Meget luftige og behagelige, men grebet kunne være bedre, og sålen blev slidt meget hurtigt på klipper og grus. Næste gang tester Marie Hokas trailsko SpeedGoat.

Ni tips til sikker vandring på Tenerife

 1. Rigeligt vand, mindst 1,5 – 2 liter pr. person
 2. Nok proviant – der er mange timer mellem mulighederne
 3. Ordentligt fodtøj, klipklappere duer ikke
 4. Solcreme og solskygge/hat er nødvendigt.
 5. Vandrestave er en kæmpe hjælp og sikkerhed
 6. Gå med en makker hvis muligt – eller sæt dig ind i, hvordan du skaffer hjælp, hvis du fx vrikker om
 7. Fuldt batteri på mobilen og en let powerbank.
 8. Styr på GPS-kortet på din mobil inden afgang – der er ofte intet internet
 9. Køb papirkort hjemmefra. Dem du kan få og købe i området er på grænsen til ubrugelige

Kan man vandre i Masca-kløften?

Den spektakulære Barranco de Masca har været overrendt og blev lukket helt i 2018 for at gøre den bedre rustet til de mange vandrere.
Men Mascakløften genåbner i foråret 2022 og kan bookes her

Indtil da kan du opleve udsigterne over Barranca de Masca set oppefra på vores tur fra Santiago del Teide til Los Silos:

Hvad koster det at flyve til Tenerife?

Vi fløj direkte til Tenerife for 991 kr. pr. person med Vueling uden indtjekket bagage, for rygsækkene tog vi med som håndbagage. Bemærk der er to lufthavne på øen – vi fløj til Norte Los Rodeos (TFN). Efter fem dage lavede vi øhop til Gran Canaria for 175 kr. pr. person med indenrigsfly. Hjem fra Gran Canaria fløj vi med Norwegian for 1621 pr. person 1. januar uden indtjekket bagage.

Sådan kommer du til og fra lufthavnen

Lander du i Tenerife Norte, kan du tage bus 30 en halv time til La Oratava (Enlace Orotava) og skifte til bus 363 en time til Garachico. Virkelig mange penge at spare frem for at hyre en transfer! Du skal af her tunnellen – over for Cruz Roja:

Hjemad kan du tage bus 363 fra Los Silos til La Oratava (Enlace Orotava) og skifte til bus 30 til lufthavnen. Lander du i Tenerife syd, så tjek din rute på www.Rome2Rio.com

Værd at vide om busserne

Når du er ved et busstoppested, skal du praje bussen ligesom en taxa, ellers kører den forbi. Skal du ikke med, ryster du bare på hovedet og med pegefingeren, så kører chaufføren forbi. Se køreplan på www.Rome2Rio.com

Hvad betyder annoncelink?

Når der står (annoncelink) efter et link, betyder det, at hvis du booker overnatningen via linket, går en brøkdel af betalingen til at finansiere Frie fodspor. Booker du via et annoncelink, støtter du Frie fodspor, og booking.com tjener mindre. Din pris for overnatningen stiger ikke, men du hjælper os.

8 replies
 1. Niels Vestergaard Hove
  Niels Vestergaard Hove siger:

  Først ét godt nyt vandreår til jer.jeg vil give et lille bidrag først 6 uger i Paraguay med omkring 40 gr hver dag fik kun 25 millimeter næst sidste dag. Nu er vi lige vendt tilbage fra en fantastisk 7 dages tur til Galabagos øerne en oplevelse for livet nu har vi 2 dage Quito i Ecuador derefter 10 dage i Mexico inden turen går til Danmark
  Mange vadrehilsner Anne-Lise og Niels

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hvilket eventyr og noget af en måde at starte 2022 på. Dejligt at høre at det stadig kan lykkes at opleve verden, selv i disse tider. 40 graders varme, det er alligevel noget – tror vi kunne danse regndans for et par dråber i den situation. Rigtig god tur videre. Bedste hilsner Torben og Marie

   Svar
 2. Thomas Pedersen
  Thomas Pedersen siger:

  Tusind tak

  Vi leder efter det bedste fly (hurtigst og billigst) fra torsdag til søndag i slutningen af april.

  Hvad vil i rekommanderer?

  Hilsen thomas

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Thomas. Vi arrangerer faktisk ikke rejser, så vi ved ikke hvad priserne er eller hvad der er bedste afgange i april desværre. Vi plejer at smøge ærmerne op og lede på Momondo indtil vi finder de bedste billetter. Generelt får du meget bedre priser og afgange, hvis du er fleksibel med hvilke dage du vælger. Det er heller ikke alle dage, der er direkte fly. God flybilletjagt kh Marie pg Torben

   Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Thomas. Fedt du kan bruge guiden. Og godt spørgsmål! Vi har fluks opdateret guiden med info om fly. Hilsen Torben og Marie

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM SPANIEN