VANDRERUTE Fra Santiago del Teide til Los Silos (23 km)


Vandreruten her giver dig det bedste af Teno Rural Park. Magiske udsigter og vild natur

Det her er uden sammenligning den mest panoramiske tur, vi vandrede på Tenerife. Lige i overkanten lang, men udsigterne gjorde, at det var det hele værd.

Startsted

Ruten starter i bjergbyen Santiago del Teide. Bemærk, at det er svært at finde starten på ruten, fordi første sti officielt er lukket. Se mere nederst.

Hvilke oplevelser er der på ruten?

Vi vandrede af sted kort før daggry og nød solen stige op over bjergene. Det meste af dagen vandrer du på ‘cumbres’ – bjergrygge med vidde udsigter over de skarpe, vulkanske bjerge og de dybe kløfter.

Du kommer også igennem adskillige af de fine laurisilvaskove:

Er der proviant undervejs?

Først helt i Teno Alto efter cirka fire timers vandring er der vand og mad at få på caféerne. Medbring derfor rigeligt vand fra Santiago, halvanden liter er på ingen måde for meget pr. person. Bemærk at caféerne er meget dyre i Teno Alto – turistfældealarm. På denne café gav vi fx otte euro for en lille salat:

Venter du med mad til El Palmar halvanden times vandring længere fremme, kan du til gengæld spise ekstremt godt og til 1/3 af prisen på Tasca La Moncloa. Bemærk, at de lukker for siesta klokken 14:30.

Hvor krævende er ruten?

Der er en del op- og nedstigninger undervejs – de største er op fra Santiago, ned fra Teno Alto, op til Talavera og ned til Los Silos.

Især to nedstigninger er ganske krævende: Nedstigningen den sidste halvdel fra Teno Alto til El Palmar, og nedstigningen fra Talavera til Los Silos.

Underlaget er dagen igennem ujævnt og teknisk krævende. Dagen var for os lige det længste – den kan med fordel deles op med en overnatning i El Palmar.

Hvor lang er ruten?

AllTrails siger 23 km, men vi vil mene, at den i praksis er længere! Regn med 25 km, om ikke andet s fordi den i benene føles som mindst 25 km!

Tip: Del ruten op med et par dage i El Palmar

Set i bakspejlet ville vi gerne have delt dagen op med en overnatning i El Palmar = hvilke og mulighed for at spise mere på Tasca La Moncloa. Her skal man de fleste steder booke mindst fire nætter. Men tjek huset Ciruelo her – der kunne vi godt være to nætter! Så kunne man vandre en rundtur ud fra El Palmar, fx ud til Buenavista.

Er ruten skiltet?

Ja – den er skiltet med træskilte. Bemærk, at du vandrer ad fire forskellige stier i dag:

  • Stien op fra Santiago er PR-TF 56
  • Ved første stikryds vandrer du mod Cumbre de Bolico ad PR-TF 51
  • Pas på ved de næste stikryds – du skal ikke gå mod El Palmar, før du er i Teno Alto!
  • Fra Teno Alto (Los Bailaderos) vandrer du mod El Palmar ad PR-TF 57
  • Fra El Palmar vandrer du mod Talavera PR-TF 55 og videre til Los Silos

Er der risiko for højdeskræk på denne rute?

Ja, det er der. Torben var i problemer fra Pico de Talavera og en times tid ned mod Los Silos. Hvis du ikke har højdeskræk, vil du sandsynligvis ikke reagere på noget, men har du det i forvejen, er det godt at have en makker med til at støtte dig.

Her endnu et eksempel – slugten til venstre for Torben er ganske dyb og stejl:

Vandrer du ruten modsat os, er det ikke sikkert, at du overhovedet vil få højdeskræk. Så kan du nemlig se de hylder, du vandrer på mere tydeligt, og det ligner ikke, at jorden slutter under dig:

Bemærk: Stien PR-TF 56 er officielt lukket

Den første sti, du skal ud fra Santiago af, hedder PR-TF 56. Den er officielt lukket på grund af dette anlægsarbejde, og derfor er den ikke skiltet op fra byen:

Der er imidlertid en tydelig trampesti højre om byggepladsen. Den kommer på din venstre hånd. lige når du har passeret byggeriet ad vejen ud af Santiago. Denne trampesti fører dig op til den oprindelige sti. Billedet her er taget omvendt – når du skal opad, skal du have byggehegnet på din venstre side:

Bemærk: Vandring på eget ansvar. Vi deler blot vores erfaringer om forholdene, som de var i slutningen af december 2021. Vi tager forbehold for, at forholdene kan kan ændret sig, når du vandrer der.

Find overnatning i Los Silos

I vores guide til vandreferie på Tenerife har vi samlet info om hvor vi sov
Se hvor vi overnattede på vandreferie på Tenerife

Se ruten på et kort

Selvom ruten er skiltet, kan det være rart at have hele ruten med som GPS. Det er også klart nemmeste at finde første sti ved at orientere dig på GPS. Sådan får du nemt kortet ind på mobilen:

  1. Download den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil
  2. Klik på linket her vandreruten rundt – du er den blå prik på kortet.

Hvad i alverden er det?

Du studser sikkert som os over dette lille stribede bjerg:

Hvad er rillerne på det?!? Vi aner det simpelthen ikke. Marie siger gangruter fra får, Torben siger menneskeskabte terrasser. Er du klog på en forklaring, så brug kommentarfeltet. ikk’?

MERE OM SPANIEN