GUIDE Med matrosen til Zadar


Vil du gerne bo tæt på stranden i Zadar og i gåafstand fra den gamle bydel, så kig på den lille klint Puntamika og sejl det sidste stykke på hyggeligste vis i robåd over floden

Kigger du på et kort over Zadar, er det hurtigt svært at gennemskue, hvor det er fedt at bo. Vi ville gerne have reel badestrand uden for døren, men samtidig kunne gå til den gamle bydel om aftenen.

Stedet at bo i Zadar

Valget faldt på området Puntamika, der ligger centralt i Zadar. Glem alt om turisthoteller – det er her, kroaterne selv bor og har sommerhuse. Her er offentlige strande og små grønne oaser, og vi fik en god Airbnb-lejlighed hos Bianda. Fra Puntamika kan du gå helt til hjertet af den gamle bydel på 40 minutter, og turen langs floden er en oplevelse i sig selv.

Tag robåden over

Du kan også gøre som os, og skære tyve minutter af turen ved at sejle over i robåd. Nok den mest romantiske måde overhovedet at ankomme. I 800 år har der været mænd, der sejler folk over Jazine-floden lige her i små, røde træbåde. Robådene hedder Barkarjol.

Find robåden

På kortet her har du Puntamika helt til venstre, og den gamle bydel ligger på tangen helt til højre. Robådene ’Barkarjoli’ sejler der, hvor der står ‘Jazine’ på kortet lige ud for Tankerkomerc-bygningen. Turen koster 5 kuna pr. mand (= cirka fem danske). De sejler i pendulfart, så du behøver ikke at booke.

Fra robåden er der et par hundrede meter over til Zadars største seværdighed, bølgeorglet Morske orgulje.

Zadars spillemænd – plus en ekstra…

Som toppen på aftenen fik Torben bekræftet sit valg af ferie-outfit, da vi mødte et af Zadars mange spillemands-orkestre. Det krævede en photo bomb, til stor morskab for spillemændene (og alle vores unger, som synes det var piiinligt…)