GUIDE På opdagelse i nationalparken Krka

Vi boede med Kroatiens nationalpark Krka lige om hjørnet – se vores tre forslag til ture

Nationalparken udtales ‘Kerka’. Så har vi det på plads, hvis du stod og manglede en vokal i Krka:-). Vi kan godt kan lide, at der ikke er gået ‘Tivoli’ i nationalparken – og Kroatiens natur i det hele taget. Naturen er formidlet med nænsomhed og situationsfornemmelse. Vi har været på tre udflugter i Krka:

  1. Vandretur til udsigtspunktet ved vandfaldet Roški slap
  2. Boardwalk og badetur ved vandfaldet Skradinsky Buk
  3. Sejltur til fra byen Skradin til klostret Visovac.

Smukke, smukke Roški slap

Fra vandfaldet Roški slap er der en gåtur tyve minutter stejlt op ad en klippesti til et udsigtspunkt, der er indbegrebet af Kroatiens landskab. Turen kræver kondi og bedre fodtøj end klip-klapper. Find vej: Kør til indgangen ‘Roški slap – Laškovica’. Er du i bil, kan du sætte GPSen til postnummer ‘22324 Drinovci’ og vejen til ‘Roški slap bb’.

Fodrer forventningerne

Den anden store oplevelse synes vi er boardwalken, der leder over til nationalparkens allerstørste vandfald, Skradinsky Buk. Hele oplevelsen er designet til at fodre forventningerne, og få det til at kilde i maven.

Vandfaldet, der lister sig ind på dig

Turen starter et godt stykke fra vandfaldet, og først pibler vandet ganske stille. For hver meter du går, kommer der mere bevægelse i vandet under bræddestien, du går på. Stien snirkler sig ind og ud, og træerne står stædigt i strømmen.

Til sidst hører du den fjerne buldren af vandfaldet. Skradinsky Buk brøler som en vred løve. Efter at have listet dig stille ind på det, er kontrasten enorm.

Badetur ved vandfaldet

Håber du har husket badetøjet, for her er fedt at bade – i den rolige plet foran. Eller rolig og rolig… for turister er her. Vi har besøgt Skradinsky Buk både i oktober og juli. I juli ryger meget af oplevelsen, fordi stedet er overrendt. Et tip er at komme allerførst på dagen eller allersidst på dagen, hvis du er her i sommerperioden.

Find vej til boardwalken ved Skradinsky Buk

For at komme til Skradinsky Buk, kører du efter indgangen ‘Lozovac’. Er du i bil, kan du sætte GPSen til postnummer ‘22221 Lozovac’ og vejen til ‘Lozovac bb’. I lavsæsonen kan du køre hele vejen derned, i højsæsonen er der bus-shuttle inkluderet det sidste stykke vej fra parkeringspladsen.

I båd til klostret Visovac

En tredje måde at se nationalparken Krka på er en tur med båd fra byen Skradin. Båden lægger til ved en lille ø midt i nationalparken, hvor klostret Visovac ligger. Den tur var vi ikke ligeså vilde med, fordi  landskabet åbner sig mere set til fods end fra vandet.

MERE OM KROATIEN