GUIDE Gennem appelsindalen til Sollér


Blændende bjergudsigter og duften af appelsiner venter de seje, der tager vandreturen fra Lluc-klostret til Sollér

For os startede den planlagte vandretur fra Lluc-klostret til Sollér med en halv time i bus til Cuber Reservoir, som er en kunstig, højtbeliggende sø i bjergene.

Den lille bustur sparede os for to en halv times vandring stejlt opad. Den del var vi supermotiverede til at droppe på grund af dagens 35 grader.

Den resterende del af turen fra Cuber og til Sollér er fortryllende og fascinerende, og kan tilbagelægges på 4-5 timer. Først rundt om reservoiret, hvor pickups kom kørende med hyrder på ladet, højt grinende og med rifler, seler og gumistøvler.

Efter det snor stien sig rundt om den ene bjergkam efter den anden, indtil du – sikkert måbende som vi – står mellem store klippemassiver og med udkig ned gennem en ny dal.

Forude venter flere timers nedstigning ad smukke, snoede brolagte terrasserede stier. Det er ufatteligt, hvor meget omhu og sved, der er lagt i dem.

Den sidste og mere skånsomme del går du med appelsinlunde på hver side frem til Sollér. Moooon ikke Sollérs smukke gade vinder dit hjerte? Vores vandt de i hvert fald.

4 replies
 1. Alis Buhler
  Alis Buhler siger:

  Tur can Pastilla til lluc kloster med bus til lluc kloster og vandring tilbage fra lluc kloster til port de Soller , kan det gøres på en dag?

  • Frie Fodspor
   Frie Fodspor siger:

   Hej Alis. Vi er ikke sikre på hvad ‘Tur can Pastilla’ betyder og ved ikke, om du spørger til den rute vi har beskrevet? Vi kender mest til de ruter vi har vandret og delt, men er ikke eksperter i alle ture/busforbindelser på Mallorca. Generelt er ruterne kuperede, så personligt går vi ikke lige så langt i det terræn, som vi fx gør herhjemme. Hilsen Marie og Torben

 2. Lars
  Lars siger:

  Læser med stor interesse på jeres hjemmeside og de dejlige vandreture i har været på 😊

  Vi er 2 par der den 8 maj tager til Mallorca og vandre i nogle dag. Vi starter i LLUC på klostret og tænker at gå til port de soler dagen efter

  Jeg læser mig til at i tog en bus op til Cuber Reservoir er det noget man skal bestille eller er det en fast forbindelse og nem at finde? Håber i kan hjælpe med info 😊

  • Marie
   Marie siger:

   Kære Lars

   Længes helt tilbage, bare jeg hører navnet Lluc.

   Vi var der i 2016, så meget kan have ændret sig. Dengang var en fast busforbindelse, vi spurgte bare på kontoret på Lluc og dukkede op ved bussen. Måske kan http://www.Rome2Rio.com også vise, hvilke forbindelser der er mellem Lluc og Cuber Reservoir. Vi vil dog vandre hele vejen næste gang, men vi er også blevet i bedre form siden 2016.

   Hilsen Marie

Kommentarer er lukkede.

MERE OM SPANIEN