Postbudets fodspor og offroad kystvandring

Fra byen Deia i Mallorcas bjerge kan du vandre to meget forskellige ture til Sollér – se dig godt for med skiltene

Bor du i Sollér, kan Deia nås med bus på en halv times tid. Den lille by Deia har en langsom, tilbagelænet stemning. Nyd byens dovne puls fra caféen over for den lille købmand. Fra Deia har du to forskellige vandreruter at vælge imellem hjemad.

Absurd azurblåt hav

Start med at gå nedad mod Cala Deia – en mikrolille, stenet bugt med en bar hugget ind i klippen. Her putter den sig med slående udsigt ud over det absurd azurblå hav. Skulle vi ikke trave hjem, var det her, vi havde drukket drinks…

I postbudets fodspor

Den mest kendte rute mellem Deia og Sollér hedder Postruten.  Jeg lover, den kan få enhver til at ønske sig et job som postbud! Ruten er en del af den store GR 221, som går på tværs af hele Mallorca. På trods af at det er en velkendt, skiltet rute, er det langt fra sikkert, at du møder nogen undervejs – selv i højsæsonen. Vær meget opmærksom med at komme rigtigt på ruten fra Cala Deia – du skal et stykke tilbage ad vejen du kom fra, før den officielle røde og hvide GR 221-skiltning dukker op på venstre hånd ved et stort skilt.

Offroad kystvandring

Er du til mere eventyr, så gå forbi baren og fortsæt op på stierne der. Her går du på skrænterne langs kysten, og terrænet er forholdsvis krævende. Der er fint mærket med gul i starten, men efter nogle timer tynder det ud, og nu er der små stabler at sten at orientere sig efter. Det bliver mere og mere offroad kystvandring. Du passerer den ekstremt luksuriøse restaurant Ben’s d’Avall efter nogle timer. Herfra er der endnu omkring to timer op ad en asfaltvej og over en bjergryg, før Port de Sollér kommer til syne i det fjerne. Gå kun denne tur, hvis du har godt fodtøj og rigeligt proviant. Er du træt i stængerne, kan du fra Port de Sollér hoppe på sporvognen til Sollér.

2 replies
 1. Hanne Algot Jeppesen
  Hanne Algot Jeppesen siger:

  Hej Marie

  Super god og inspirerede side I har :-) Vi er en familie på 3 (dreng 9 år + mor og far), som holder af vand og vandring. For et par somre siden havde vi en fantastisk vandreferie på Korsika på ruten ‘Mare e Monti´ og i år har vi købt billetter til Mallorca, hvor vi vil tage nogle halv- evt heldagsvandringer ud fra en base + bruge tid på at bade og slappe af. Vi overvejer at bo i Deia og tage ud derfra. Kan du anbefale Deia? Og hvor lang tid tager det at gå ned til vandet / stranden derfra? Er der flere gode vandreruter fra Deia? Postruten til Soller ser fantastisk ud :-) På forhånd tusind tak.

  Kh Hanne

  • Marie
   Marie siger:

   Hvor sjovt med læser, der har læst andet end caminoen herinde:-) – det er ellers den del næsten alle læser. Jeg kunne personligt rigtig godt lide Deia – totalt stille og fredelig i forhold til turistbyerne. Fra købmanden er der omkring ti minutters meget smuk gang til stranden. Men stranden er ikke sandstrand, men store kampesten og ikke en, det er så let at ligge og dase ved. Spørgsmålet er, om det er fedt for en ni-årig? Hvis det er en god svømmer, går det måske? Jeg brændte mig vildt på nogle særlige brandmænd, de har i den bugt og har stadig et ar – jeg fik god hjælp i baren, der fortalte, at det sker ofte. Der er ikke meget i Deia. Hvis jeg skulle vælge, ville jeg nok vælge at bo i Sollér (ikke Port de Sollér), fordi der sker mere og charmen er uovertruffen. Især måske bo hos den familie, vi boede hos – deres døtre må være snart ni år… Vi har gået postruten fra Deia og en væsentligt vildere tur langs kysten i samme retning, som tog omkring fem timer. Den rute er det meget vigtigt at medbringe rigeligt med vand på. Der er også en vidunderlig rute til Fornalutx, vi desværre ikke nåede. Tror den går fra Sollér. Rigtig god tur – jeg længes helt tilbage… kh Marie

Kommentarer er lukkede.

MERE OM SPANIEN