GUIDE Et hjem på Mallorca

Kan man godt træde ind ad døren som fremmed og ud igen som familie? Ja, er vores svar efter tre dage hos en spansk-hollandsk familie i hjertet af den superromantiske by Sollér på Mallorca

Helt centralt i Sollér har Barbara og hendes mand Martin indrettet en kreativ oase af et hjem. Da vi var der, var der plads til to hold gæster – i dag er de vokset til et lille kunsthotel.

Hele konceptet elsker jeg: De har overtaget Barbaras families gamle sommerhus, sat det i stand med kvalitetssans og situationsfornemmelse, og kører nu et vegansk og økologisk B&B-koncept, der omfavner en på bedste vis.

Økologisk, vegansk hjemmelavet mad

For enden af gårdhaven slår du et smut hen over de gamle sporvognsskinner, og vup, er du på byens torv. Kig på vejen til det lille stykke jord, hvorfra familien får en del af de krydderurter og grøntsager, du får serveret tryllet sammen på uimodståelige måder.

Stedet hedder Ecocirer, og vi drøøøømmer os tilbage til de lune aftener med hvidvin, stråhatte og moderlig omsorg.

Den smukkeste hjemrejse

Hvis du absolut vil, kan du tage den gamle træsporvogn den korte tur ud til kysten. Her finder du horder af turister og tilbud. Vil du opleve træsporvognen på en mere stille, men også vemodig måde, så tag trætoget i den modsatte retning: De 30 km til lufthavnen på den sidste dag. Tjek skiltene ud – de er på dansk, for ’Det røde lyn’, som trætoget med kærlig ironi kaldes, kørte engang i Danmark, inden det kom til Mallorca for at nyde sit otium. Turen i det lille trætog er nok den smukkeste og sværeste ferieafslutning, jeg har haft. For Sollér ville ikke slippe mit hjerte.

MERE OM SPANIEN