VANDRERUTE Frodig vandretur med gode udsigter på Gran Canaria (14 km A til B)


Er du på ferie på Gran Canaria, og leder du efter en god vandretur tæt på Las Palmas uden turister? Så prøv endelig turen her!

Er du blevet rastløs ved poolen eller i liggestolen? Så er vandreruten her et godt bud på en dag med oplevelser til fods. 14 km lige til at klare.

Startsted og parkering

Turen starter ved Las Rosadas tæt på byerne Valleseco og Teror. Der er kun tre P-pladser ved startstedet, så det nemmeste er sætte bilen i Teror eller tage bussen dertil, hvor turen slutter, og så tage en taxi det meget korte stykke til startstedet ved Las Rosadas. Nummeret til taxi Teror er +34 928630288. Vi har ingen adresse til startstedet, så vis chaufføren kortet nederst.

Bor du i Las Palmas, kan du tage bus 216 direkte til bjergbyen Teror for 2.30 euro. Ellers koster taxi hele vejen fra Las Palmas 40 euro.

Hvilke oplevelser er der undervejs?

Du oplever frodige Gran Canaria, lokalt landliv og vilde panoramaudsigter. Turen går rundt om kløften Barranco de Madrelagua – “madre de agua”, som betyder vandets kilde. Her er fortættet dejlig, landlig stemning med får, grise og små, velholdte husmandssteder. Da Gran Canaria blev erobret, tog erobrerne magten over det vigtige vand i kløften. Den dag i dag er det stadig en begrænset gruppe ejere, der har retten til vandet, der kommer gennem kløften.

Efter det går du på en højderyg med udsigt ned til byen Valleseco videre til naturparken Doramas med vidde udsigter over Atlanterhavet til Teide på Tenerife og byerne Gáldar og Las Palmas på Gran Canarias nordkyst. Turen slutter i den hyggelige by Teror, der er en af øens ældste.

Er ruten skiltet?

Nej, du skal bruge vores kort på mobilen. Nogle steder følger den markerede vandreruter, men du skifter ofte rute og den skiltning der er, er mangelfuld. Derfor gps.

Bemærk, at der flere steder er skiltet mod Teror, men den skiltning skal du ikke følge, for ruten går ad smukke omveje.

Smeltet vandreskilt – endnu en grund til at have ruten på gps:-)

Er der nogle barer eller spisesteder undervejs?

Ja, du kommer forbi tre barer undervejs. Husk dog alligevel at medbringe rigeligt vand, hvis barerne skulle være lukket.

Hvor lang tid tager turen?

Det kommer meget an kom på tempo og form. Er du i almindelig god form, så regn med 3,5 til 4,5 timer.

Er turen børnevenlig?

Ja, det synes vi! I hvert fald, hvis dine børn kan lide at gå. Måske en hap på en af barerne også kan gøre godt… Ellers lad ungerne opleve eucalyptustræernes lange bark, de sjove frø og duften:

Hvor kuperet er ruten?

Store dele af ruten er nogenlunde flade. Men der er bestemt også et par bakker op og ned igen. De er ikke teknisk udfordrende, og der er ikke den store fare for højdeskræk. I alt går turen 450 meter op og 592 meter ned. Nogenlunde nådigt for Gran Canaria…

Hvad med fodtøj?

Ingen klipklappere! Og ellers er løbesko, vandresko og vandrestøvler fint:-)

Hvordan er udsigtspunktet?

Turen går tæt forbi det 968 meter høje udsigtspunkt Pico de Osorio. Der er 200 meter derover og tilbage til stien. Men vi siger det bare: Udsigterne fra selve stien er bedre end fra det tilgroede udsigtspunkt…

Se ruten på et kort

Her kan du se et kort over vandreturen fra Las Rosadas til Teror på Gran Canaria. Stien er ikke skiltet, så få kortet ind på din mobil, så du kan se, hvor du selv er:

Vil du finde flere vandreruter på Gran Canaria?

Vi fandt denne rute på OurdoorActive og var glade for for en gangs skyld ikke at skulle opfinde den dybe tallerken.
Se flere vandreruter på Gran Canaria

Og så scannede vi en QR-kode på torvet i Teror, som ledte os til denne oversigt fra kommunen over vandreruter ved Teror. Hvis du kan kan lidt spansk, er det et godt sted at kigge efter kortere vandreruter – en udflugt fra Las Palmas. Desværre er den engelske version af siden ikke ligeså god som den spanske – fx kan man ikke se hvor lang hver rute er, så her er det spanske link:

Se forslag til kortere vandreruter på Gran Canaria ved Teror

MERE OM SPANIEN