VANDRERUTE Spor i landskabet

Må vi gå her eller ej? Det spørgsmål har vi tit stillet hinanden, når stierne blev smallere og skiltene færre. Derfor er vi superglade for ‘Spor i landskabet’

‘Spor i landskabet’ er et stort projekt, hvor grundejere (for eksempel private eller offentlige lodsejere) frivilligt giver lov til, at der bliver etableret vandrespor på deres grunde. Sporene er skiltet og åbne for alle.

Se hvor mange steder i Danmark der er ‘Spor i landskabet’

Gamle Danmark

Det særlige ved Spor i landskabet er, at du bogstaveligt talt kan vandre igennem landskaber, som ellers ikke er tilgængelige. Det giver en helt speciel fornemmelse af ‘Gamle Danmark’ at gå i markskellene, hvor skolebørn sikkert engang gik til landsbyskolen med bøgerne under armen. Eller følge trampestien, der engang gik til kirken.

Det gør mig taknemmelig at kunne gå midt i landskabet, udelukkende fordi en bondemand er gæstfri eller en kommune fleksibel.

Hvor lange er stierne?

Længden på de forskellige spor i landskabet varierer meget, fra 2,5 km til 15 km. Nogle er rundture, andre fra A til B. Sporene er lige korte nok til at rejse landet rundt for. Men vi bruger dem, hvor vi alligevel er, og kører gerne op til en time for at afprøve nye Spor i landskabet.

0 replies

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK