VANDRERUTE: Barfodsparken Egestorf

Reklamesamarbejde med Lüneburger Heide

Vi er trådt ud af en af forudsætningerne for moderne menneskers hurtighed: Skoene! Og ind i barfodsparken Egestorf i Nordtyskland. Til en sanselig og superinteressant vandring på bare fødder – et oplagt stop hvis du kører sydpå

Der skal ikke mange meter på bare fødder til, før jeg ved det: Det her vil jeg lege meget mere med. Også i min vandring. Tror barfodsvandring er en god måde at træne føddernes muskler – og opmærksomheden om dem.

Facts om ruten

  • Adresse: Ahornweg 9, 21272 Egestorf, Tyskland – lige ved motorvej A7 en time syd for Hamborg.
  • Pris: 7,50 euro for voksne  og 5,5 euro for børn – se mere på barfodsparkens hjemmeside
  • Distance: Længste rundtur er 2,7 km – den anbefaler vi klart at tage

Ankomst: Af med skoene og på plads med dem i ens eget lille aflåste skab.

Den længste rute rundt i barfodsparken er det hele værd – også med børn er det den rute, vi anbefaler.

Nærvær og jordforbindelse på bare tæer

Bare fødder er en genvej til nærvær og jordforbindelse lige nu og her. Skoven opleves intenst med muld, kogler, kviste, mudder og grene under fusserne.

Det bliver meget konkret, hvad jeg længe har mærket på mine vandringer: Kroppen elsker fjedrende underlag. Ufleksible underlag er lige så lidt spændende som ufleksible mennesker. Det er også tankevækkende, at man først mærker overfladen: Om den kradser, kilder eller smerter. Men fjedrer undergrunden nedenunder, kan man klare meget mere på overfladen. Måske det også gælder i andre sammenhænge?

Barnet indeni

På bare fødder kigger barnet i mig frem, også i dag, hvor jeg fylder 43. Vi vandrer gennem et bad af våd muld, og vupti er jeg med min far igen. Den dag vi plantede rhododendron efter rhododendron, og jeg fik lov til at hoppe i den våde spagnum – selvom jeg havde mit hvide veloursæt på!

Ud over selve barfodsstien er der en række legesteder i barfodsparken, der helt sikkert vil være et hit med børn, der er trætte af at sidde i bilen sydpå.

Er barfodsparken en udflugt værd?

Ja – det synes vi faktisk den er! Måske den kunne kombineres med en storbyweekend i Hamborg eller andet. En fed oplevelse er det i hvert fald.

Tilbage ved start venter fodfuteralerne igen – vi pakker fødderne ind og sætter kursen lidt længere syd, for nu står den på vandreferie i Lüneburger Heide!