GUIDE Mui Ne – strandlivet i Vietnam

* Artiklen inderholder annoncelinks til overnatning – se mere nederst

Hvordan to vandreglade ikke-strandløver alligevel fik nogle gode dage på stranden i Vietnam…

Det lå ligesom i kortene. Tredive grader til jul, så er vi da nødt til at tilbringe bare nogle dage ved stranden, selvom vi nok mest er vandretyper. Valget faldt på Mui Ne, fordi det lå bedst på vores rundrejse i Sydvietnam.

Det føltes som en fejltagelse at ankomme til superturistede Mui Ne efter freden i bjergene. Een lang hovedgade med badeshortsbutikker og skilte på russisk overalt. Synet af turister. Lyden af tilbud, vi ikke brød os om. Efter noget tilvænning faldt vi dog til på vores stille og for en gangs skyld luksuriøse hotel.

Tre oplevelser i Mui Ne

 • Phu Hai River: Lej en knallert eller sid bag på en den korte tur til havnen lige syd-vest for Mui Ne. Her ligger de pangfarvede store fiskerbåde skulder ved skulder. Et magisk syn.
 • Mui Nes måske eneste lokale gade: Huynh Thuc Khang. Oplev ægte vietnamesisk summen af scootere og gadekøkkener, og besøg markedet på hjørnet af Huynh Thuc Khang og Hyunh Tan Phat
 • Den gamle fiskerby. Mui Ne var oprindeligt en fiskerby, og den findes skam stadigvæk. Virvaret af runde grønne og turkise joller og kvinderne, der slæber kurv efter kurv med fisk op til salg i de farvestrålende baljer, er et besøg værd. 

Vandreture i Mui Ne

 • Gåtur gennem byen: Red Sand Dunes er det nordlige yderpunkt af badebyen Mui Ne. Et mini Råbjerg Mile, bare med rødt sand, og desværre plaget af affald. Vi pakkede rygsækkene og vandrede de ti km hele vejen fra Red Sand Dunes til vores hotel. Sjovt og trist at trave fra den stille ende og se turismens indtog skridt for skridt. 
 • Daglige traveture: Vi så en kæmpesten i horisonten ude ved pynten tre en halv km væk fra vores hotel. Den blev målet for morgenturen og eftermiddagsturen hver dag. To gange halvanden times vandring ad stranden midt i mylderet af kitesurfere, som elsker Mui Ne. Tid til gode snakke.

Se dig om, hvis du vil bo ved sandstrand i Mui Ne

Havet æder sig ind i kysten ved Mui Ne. Se dig derfor godt for, hvis du vil have strand foran resortet. Der er sandstrand cirka fra Nguyễn Đình Chiểu nummer 6-58 (fra Ca Ty Resort til Coco Beach Resort). Bor I uden strand foran, kan I komme på stranden alligevel. Gå nemmest igennem ved surfbutikkerne.

Vi lurkiggede selvfølgelig på de dyre resorts. Et af dem synes vi klart overgår de andre i fed beliggenhed og stil ude som inde: Coco Beach Resort (annoncelink). Vælg det, hvis I går efter det ultimative i Mui Ne, og prisen er mindre vigtig.

Stille luksuslejlighed i Mui Ne

I Mui boede vi på Shades Resort Apartments. Et lille luksussted ved vandkanten centralt i Mui Ne (annoncelink), vi varmt kan anbefale. Der er syv lejligheder i forskellige størrelser. Indretningen og kvaliteten overstiger alt, vi har set i Vietnam. Fra de smukkeste stengulve til de vaflede, hjemlige badekåber.

Stedet egner sig både som romantisk sted, men faktisk også, hvis I rejser flere vennepar eller generationer sammen: Her er privatliv og fællesskab på en gang, uden at I indgår i et kæmpe hotelliv.

Shades Resort ligger bogstaveligt talt i vandkanten – havet æder sig ind på kysten her, og bølgerne slår op ad den hævede terrasse. Det er altså ikke stedet at vælge, hvis du har børn med, der skal lege i vandkanten, for det kan man ikke. Men der er en lille pool i hotellets gårdhave.

Fem korte om Shades Resort

 • Den mest hjertelige vært, du kan forestille dig
 • Fantastisk morgenmad – glemmer nok aldrig de bananpandekager
 • Ringe internet – men hvad skal du også med det på ferien?
 • Gåafstanden til sandstrand er fem minutter enten langs vejen eller langs vandet – men det kræver lidt kravleri
 • Genbo til byens bedste restaurant – Mr. Crab

Hvad betyder annoncelink?

Når der står (annoncelink) efter et link, betyder det, at hvis du booker overnatningen via linket, går en brøkdel af betalingen til at finansiere Frie fodspor. Booker du via et annoncelink, støtter du Frie fodspor, og booking.com tjener mindre. Din pris for overnatningen stiger ikke, men du hjælper Frie fodspor.

2 replies
 1. Britta Schytt
  Britta Schytt siger:

  Hej Frie fodspor
  Tak fordi I deler jeres oplevelser. Jeg er kvinde på 50 +. Jeg er vant til at rejse alene i Europa, men er lidt betænkelig, ved at rejse længere væk alene. I Marokko oplevede jeg bl.a., at jeg som kvinde, der rejste alene, ikke fik samme respekt, som hvis jeg havde haft en mand med, med mindre jeg indlogerede mig på de dyrere hoteller.
  Jeg har boet på hostals på Caminoen, og der møder man ofte jævnaldrende, mens det er mit indtryk, at det andre steder i verden primært er unge mennesker.
  Nu kommer mit spørgsmål; Tror I Vietnam er et godt land for en enlig kvinde på min alder at rejse rundt i? Jeg vil gerne rejse budgetvenligt, men dog med rimelig komfort.

  Eventyrlig hilsen herfra
  Britta

  • Frie Fodspor
   Frie Fodspor siger:

   Hej Britta. Umiddelbart oplevede vi Vietnam som et virkelig trygt rejseland, og de har da også meget lav kriminalitet. Vi oplevede flest unge, der rejste rundt og færre enlige kvinder over 50. Men det er jo ikke ensbetydende med at du ikke kan gøre det. Typisk får man nemmere nye relationer ved at rejse solo, og det gælder sikkert alle aldre. Da vi var i Vietnam var det utrolig billigt at bo, det hele føles som budget for en dansker. Vi konverterede meget af den frihed til lækrere steder, men lader du være med det, vil du opleve at få virkelig meget for pengene. Bemærk at hvis du elsker at vandre, kræver det temmelig meget at finde stier og komme af sted i Vietnam. I junglen havde vi egen guide med med machete for at hugge stien fri. God tur! Kh Marie og Torben

Kommentarer er lukkede.

MERE OM VIETNAM