VANDRERUTE Tisvilde Hegn – barnet indeni

Fødderne husker. Dagens 15 km er indbegrebet af tryghed for mig. Vandring ad de bittesmå, superbløde stier i Tisvilde Hegn

Rundtur i Tisvilde Hegn

  • Distance: 15 km
  • Start og slut fra Tisvildeleje Strand, 3220 Tisvildeleje
  • Find ruten som GPS
  • Godt pakkested: Cirka halvvejs er der en gammel boplads og den perfekte bænk med udsigt over lysningen

Mine fødder husker trygheden, ubekymretheden og min barndoms sommerferie, når jeg mærker, hvordan skovbunden fjedrer blødt for hvert skridt.

Dengang var jeg tryg, fordi jeg var barnet og nogen den store: Min bror, min far, min farmor… Sådan var det egentlig lige fra starten – her mit første skridt med en imponeret storebror i baglandet.

I dag fik jeg følelsen af storebror igen – men ikke min egen. Ruten, vi gik, havde vi fået af min venindes kæreste som GPS-kort. Den bragte os væk fra skiltene og dybt, dybt ind i skoven ad kuperede dyrespor og snørklede trampestier. Det gav barndommens ro at kunne gå så langt af sted og stadig vide: Jeg kommer ud igen.

Barnet i os

Måske var det barnet i mig, jeg kunne høre og mærke i dag. I hvert fald fik vi en rigtig interessant snak om hvordan de ting, vi reagerer kraftigst på som voksne, ofte er dem, der tricker barnet i os. Jeg tror det er rigtigt: At uanset vores alder, har vi barnet indeni.

Ved bopladsen Torup midt i Tisvilde Hegn er to gamle gårde gravet ud. Du kan gå rundt og mærke det liv, der var engang. Se rumfordelingen, arnestederne. Mærkelig tanke, at lige det her sted har været rammen om sikkert en masse liv og endnu flere børn. Nu er de væk, og det er os, der går her – moderne mennesker med en GPS. Som går for fornøjelsens skyld – og ikke for at samle brænde eller mad i skoven.

Vores liv med mange børn

Bedst som vi gik og snakkede om årene med rigtig mange sammenbragte børn kom vi til træet her, og kunne smile lidt af det hele:

0 replies

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK