VANDRERUTE Tisvilde Hegn – barnet indeni

Fødderne husker. Dagens 15 km er indbegrebet af tryghed for mig. Vandring ad de bittesmå, superbløde stier i Tisvilde Hegn

Mine fødder husker trygheden, ubekymretheden og min barndoms sommerferie, når jeg mærker, hvordan skovbunden fjedrer blødt for hvert skridt.

Rundtur i Tisvilde Hegn

 • Distance: 15 km
 • Start og slut fra Tisvildeleje Strand, 3220 Tisvildeleje
 • Godt madpakkested: Cirka halvvejs er der en gammel boplads og den perfekte bænk med udsigt over lysningen

Dengang jeg var lille, var jeg tryg, fordi jeg var barnet og nogen den store: Min bror, min far, min farmor… Sådan var det egentlig lige fra starten – her mit første skridt med en imponeret storebror i baglandet.

I dag fik jeg følelsen af storebror igen – men ikke min egen. Ruten, vi gik, havde vi fået af min venindes kæreste som GPS-kort. Den bragte os væk fra skiltene og dybt, dybt ind i skoven ad kuperede dyrespor og snørklede trampestier. Det gav barndommens ro at kunne gå så langt af sted og stadig vide: Jeg kommer ud igen.

Se ruten på et kort


Her kan du se ruten vi gik på et kort. Den er ikke skiltet, så det er en god ide at downloade den gratis app AllTrails her til apple eller her til android og opret din profil. Bagefter kan du hente rundturen i Tisvilde Hegn her. Du er den blå prik på kortet:-)

Barnet i os

Måske var det barnet i mig, jeg kunne høre og mærke i dag. I hvert fald fik vi en rigtig interessant snak om hvordan de ting, vi reagerer kraftigst på som voksne, ofte er dem, der tricker barnet i os. Jeg tror det er rigtigt: At uanset vores alder, har vi barnet indeni.

Det gode madpakkested

Ved bopladsen Torup midt i Tisvilde Hegn er to gamle gårde gravet ud. Du kan gå rundt og mærke det liv, der var engang. Se rumfordelingen, arnestederne. Mærkelig tanke, at lige det her sted har været rammen om sikkert en masse liv og endnu flere børn. Nu er de væk, og det er os, der går her – moderne mennesker med en GPS. Som går for fornøjelsens skyld – og ikke for at samle brænde eller mad i skoven.

Vores liv med mange børn

Bedst som vi gik og snakkede om årene med rigtig mange sammenbragte børn kom vi til træet her, og kunne smile lidt af det hele:

2 replies
 1. mette
  mette says:

  tak for at dele med os andre glade vandrere. Jeres side er bare så meget bedre end de officielle 🙂

  Svar
  • Marie
   Marie says:

   Hej Mette
   Tit ville jeg faktisk ønske, at der vare flere sider som vores – når vi skal ud på nye ture leder jeg så meget rundt for at finde de basale oplysninger, vi har brug for. Og det er sjældent nemt… Jeg er så glad for at du kan bruge siden. Bedste hilsner Marie

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM DANMARK