OM OS Marie og Torbens fodspor

Vi ledte og ledte, men fandt aldrig de gode råd, vi gerne ville have med på vores rejser. Så nu har vi selv samlet dem

Før vi startede bloggen her, har venner og familie rejst i vores fodspor, og nu gør vi det nemmere for alle at gøre det samme

Hvem er Marie?

Marie arbejder som hjemmesideredaktør og praktikkoordinator for Skovskolen i Nødebo, som er en ‘skovcampus’ under Københavns Universitet. Kærligheden til naturen slår også igennem i fritiden og ferierne. Hellere ro og rytme i vandrestøvlerne end strand og shopping. Marie er den, der skriver på bloggen, og for det meste også fotografen. Så når der står ’jeg’ på bloggen, er jeg Marie.

Og Torben?

Torben arbejder som uddannelsesvejleder. Hans nysgerrighed på verden og på mennesker gør, at han tit er den, der åbner døre, når vi rejser. Når vi sover tre steder på tre dage, er det som regel Torbens eventyrlyst, der spiller ind. Han er den bedste økonom af os, og skarp til at finde gode rejsepriser. Når Marie har taget den forkerte sti (hvilket sker ganske ofte), er det som regel Torben, der hiver hende tilbage på sporet.

Vores første vandretur?

I dag undrer det nok ingen… Men vores første møde efter klikket på nettet var selvfølgelig på en vandretur i skoven. 3. januar 2013 mødtes vi ved kirken, og da vi fik øjenkontakt for første gang, bimlede kirkeklokkerne. Tag den. Tilbage ved kirken efter en times travetur fordybet i samtale, spurgte Marie: “Skal vi tage en runde til?” Det gjorde vi, og siden mange, mange flere.

Vandringen gør stadig i dag en masse godt for vores kærlighed.
Det var avisen forbi for at høre om:

Hvor mange børn har I egentlig?

Vi har seks børn til sammen: Tre plus tre. Vi rejser både med dem alle på en gang og med dem enkeltvis. Og vi rejser på kæresteture og ture på egen hånd. Marie (1977) er mor til Frida (1998), Tille (2001) og Alfred (2007). Torben (1974) er far til Josephine (1997), Victoria (1998) og Lucas (2001). Sådan ser et sammenbragt cirkus på otte ud:

Hvordan får I råd til at rejse så meget?

Vi planlægger! Og sparer! Da vi mødte hinanden var vi begge elendige til at gøre rejsedrømmene til virkelighed. Så vi lagde en plan for vores hverdagsliv og bolig, som giver os mulighed for at rejse. I hverdagen går der sport i at spare. Vi bor hverken stort eller fint, og ingen af os er de store shoppere. Vi er blevet mestre i at få mest muligt for vores penge, også når vi rejser. Vi prioriterer madpakker på bjerget og gudedejlige gadekøkkener højere end svimlende dyre stjernerestauranter.

Hvorfor vandrer I?

Vi oplever livets største frihed, når vi vandrer. Vi er hvad man nok ville kalde minimalister: Vi rejser ikke med mere end vi kan bære med os. Max seks kilo i rygsækken. Det giver os en simpel frihed at sige farvel til alt unødvendigt pak og bare være lige der på vejen. Vejen er vigtigere for os end destinationen. Se vores pakkeliste her

Læs også Søndags interview med Marie om den indre fred, vandring giver:

Kristeligt Dagblad ringede også en dag og spurgte hvad en pilgrimsvandring kan give os moderne mennesker – det fortæller jeg om i interviewet her.

Vil du følge med?,

Har du lyst til tage med os på vores rejser? Find os på Facebook, Pinterest og Instagram – så får du også besked, når der er nyt på bloggen.

Skriv til os

Er du nysgerrig, er du meget velkommen til at skrive til os enten som kommentar under artiklerne eller sende os en mail. Mist ikke modet, hvis vi er et par dage om at svare – det kan være, vi er på flyet eller nyder vandrelivet offline. Men vende tilbage – det gør vi:-)