OM FRIE FODSPOR Hvem er Marie og Torben?

Vi ledte og ledte, men fandt aldrig de gode råd, vi gerne ville have med på vores vandringer og rejser. Så nu har vi selv samlet dem på vandrebloggen her

Før vi startede vandrebloggen her, har venner og familie rejst i vores fodspor, og nu gør vi det nemmere for alle at gøre det samme. Vi vil gerne samarbejde med kommuner, regioner, turistorganisationer, foreninger og andre, der arbejder med vandring. Her kan du få fat på os: mail@friefodspor.dk

Hvem er Marie Lau Florin?

Ved siden af Frie fodspor arbejder Marie tyve timer om ugen som kommunikationskonsulent på Skovskolen i Nødebo, som er en ‘skovcampus’ under Københavns Universitet. Skovskolen er et godt sted at kende, hvis du fx overvejer blive naturvejleder og vil vide mere om naturvejlederuddannelsen eller en anden grøn uddannelse. Kærligheden til naturen slår også igennem i fritiden og ferierne. Hellere ro og rytme i vandrestøvlerne end strand og shopping. Marie er den, der skriver på vandrebloggen, og ind imellem også fotografen. Så når der står ’jeg’ på vores vandreblog, er jeg Marie.

Hvem er Torben Lau Florin?

Torben arbejder som uddannelsesvejleder i Frederikssund Kommune. Hans nysgerrighed på verden og på mennesker gør, at han tit er den, der åbner døre, når vi rejser. Når vi sover tre steder på tre dage, er det som regel Torbens eventyrlyst, der spiller ind. Han er den bedste økonom af os, og skarp til at finde gode rejsepriser. Når Marie har taget den forkerte sti (hvilket sker ganske ofte), er det som regel Torben, der hiver hende tilbage på sporet.

Vores første vandretur?

I dag undrer det nok ingen… Men vores første møde efter klikket på nettet var selvfølgelig på en vandretur i skoven. 3. januar 2013 mødtes vi ved kirken, og da vi fik øjenkontakt for første gang, bimlede kirkeklokkerne. Tag den. Tilbage ved kirken efter en times travetur fordybet i samtale, spurgte Marie: “Skal vi tage en runde til?” Det gjorde vi, og siden mange, mange flere. Vandringen gør stadig i dag en masse godt for vores kærlighed.
Det var avisen forbi for at høre om:

Hvor mange børn har I egentlig?

Vi har seks børn til sammen: Tre plus tre. Vi rejser både med dem alle på en gang og med dem enkeltvis. Og vi rejser på kæresteture og ture på egen hånd. Torben (1974) er far til Josephine (1997), Victoria (1998) og Lucas (2001). Marie (1977) er mor til Frida (1998), Tille (2001) og Alfred (2007) mormor til Astrid (2023). Sådan så vores sammenbragte cirkus på otte ud tilbage i 2015:

Hvordan får I råd til at rejse så meget?

Vi planlægger! Og sparer! Da vi mødte hinanden, var vi begge elendige til at gøre rejsedrømmene til virkelighed. Så vi lagde en plan for vores hverdagsliv og bolig, som giver os mulighed for at rejse. I hverdagen går der sport i at spare. Vi bor hverken stort eller fint, og ingen af os er de store shoppere. Vi er blevet mestre i at få mest muligt for vores penge, også når vi rejser. Vi prioriterer madpakker på bjerget og gudedejlige gadekøkkener højere end svimlende dyre stjernerestauranter.

Hvorfor vandrer I?

Vi oplever livets største frihed, når vi vandrer. Vi er hvad man nok ville kalde minimalister: Vi rejser ikke med mere end vi kan bære med os. Max seks kilo i rygsækken. Det giver os en simpel frihed at sige farvel til alt unødvendigt pak og bare være lige der på vejen. Vejen er vigtigere for os end destinationen. Se vores pakkeliste her

Læs også Søndags interview med Marie om den indre fred, vandring giver:

Kristeligt Dagblad ringede også en dag og spurgte hvad en pilgrimsvandring kan give os moderne mennesker – det fortæller jeg om i interviewet her.

Mød Marie i serien Udesjæle

Oplev Marie en magisk morgen fortælle om vandring i denne lille film, som er en del af serien Udesjæle:

Podcast med Frie fodspor

Hvad er det, vandring kan? Det har jeg fået lov til at dele med jer i Ole Bech-Hansens superfine podcastserie Vandrehistorier. Ole er godt vandreselskab – lidt som pilgrimmen, du møder på herberget og falder i dyb snak med. Hans nærvær og gode spørgsmål fik mig til at tænke, mærke og sætte ord på, hvad vandringen egentlig har gjort ved mig, mit liv og mit ægteskab.
Hør om den slidte rygsæk, menneskemøder på Hærvejen og hverdagens vandreeventyr:

Frie fodspor i podcaststudiet

En dag ringede superflinke Dan Mullins helt fra down under, og det blev til en lang og rigtig interessant samtale om hvad det er, caminoen kan i vores liv. Pludselig var der slet ikke særlig langt til Australien… Lyt med her (på engelsk – på forhånd: Pardon my Danglish!!)

Disclaimer

Her på siden finder du vores personlige oplevelser af vandregrej og vandreruter i Danmark og udlandet. Når vi giver tips til vandring og vandregrej, er det altid ud fra vores fysik og vores oplevelse. Det kan være, du har en helt anden oplevelse og andre forudsætninger. Vi tester og beskriver det vandregrej, der fungerer for os. Brug hvad du kan, og husk, at kroppe og behov er forskellige, så det, der fungerer for os, fungerer ikke nødvendigvis for dig. Vi tager forbehold for, at stier, services og andre praktiske forhold kan have ændret sig, siden vi vandrede forbi. Så brug din sunde fornuft, selverkendelse og indre kompas, når du læser vores guides til vandreruter.

109 replies
« ældre kommentarerNyere kommentarer »
    • Marie
      Marie siger:

      Hej Michael. Den har vi desværre ikke noget mærke til. Men vi har netop fået Fosdalen og Nationalpark Thy hjem – de lander på shoppen om kort tid. Ærø rundt har vi også fem stk. af. Bedste hilsner Marie og Torben

      Svar
  1. Pia Dahl
    Pia Dahl siger:

    Hej med jer
    Hvor er det en fantastisk hjemmeside I har :)
    Vi er to søstre( I vores bedste alder- omkring de 50 år)der vil bruge en uges tid sammen til at vandre i juni måned. Men vi bliver meget i tvivl om hvor vi skal hen da det også er første gang vi skal vandre flere dage i træk – har I et godt råd, skal det være Gran Canaria, Mallorca, Madeira, Camino Ingles eller noget helt andet ? Med venlig hilsen Pia og Dorhte

    Svar
    • Marie
      Marie siger:

      Hej med jer to. Hvor dejligt at I skal af sted, og SKØNT I kan bruge siden. Nu har I godt nok ikke spurgt om Danmark, men vi ville uden tvivl starte med at overveje hjemlandet. Det er svært at sætte ord på hvor skelsættende det for os har været at langdistancevandre i Danmark. De steder i nævner er alle ret varme i juni, det danske vejr den måned er bedre vandrevejr. Et konkret forslag kunne være Bornholm rundt kombineret med Sydsverige , fx Hovdalas stier, Kullen og Bjärehalvøen. Så får I max ud af færgeturen til Sverige og utroligt smukke ruter. Kh Marie og Torben

      Svar
      • Pia
        Pia siger:

        Hej igen
        Vi har skam gået her i Dk – gendarmstien og kyst til kyst ruten er krydset af.
        Vi har dog også booket fly til Santiago 2/6-23 så vi vil gå Ingles ruten og er i fuld gang med at planlægge og reservere overnatning. Endnu engang tak for al jeres vidensdeling på jeres hj.side :)

        Svar
« ældre kommentarerNyere kommentarer »

Skriv en kommentar

Her kan du kommentere selve artiklen. Individuelle spørgsmål og hjælp med din tur kan du booke os til her: https://www.friefodspor.dk/vare/sparring/. Har du spørgsmål til vores produkter eller brug for kundeservice, så skriv til os på mail@friefodspor.dk. Kundeservice er åben, også når vi er ude at vandre.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vandrebloggen Frie fodspor Marie og Torben Lau Florin

Click here to add your own text