Foto: Line Kongsted


FOREDRAG Frie fodspor på caminoen


Caminoens magi… Kom og duft, smag, mærk, hør og se til foredraget “Frie fodspor på caminoen”

Jeg deler historien om den indre rejse, caminoen er, og hvordan en langsom rejse på en slidt sti kan ændre et bekvemt, moderne menneskeliv. Du får ærlige, jordnære tips til pakkelisten – inkl. råd om alt det, du sagtens kan leve uden.
Hent præsentation af foredraget som pdf

Åbne foredrag 2021

26. oktober 19.30
Spejder Sport Rødovre
Rødovre Centrum, Butik 113
2610 Rødovre
Tilmeld dig her (gratis)

28. oktober 18.30
Spejder Sport Nørre Farimagsgade
Nørre Farimagsgade 39
1364 København K
Tilmeld dig her (gratis)

2. november 18.00
Spejder Sport Viborg
Vestergade 13A
8800 Viborg
Tilmeld dig her (gratis)

3. november 18.00
Spejder Sport Vejle
Søndergade 12
7100 Vejle
Tilmeld dig her (gratis)

Vil du selv arrangere et foredrag?
Har du ideer til steder du gerne vil have mig ud med foredrag, så sig endelig til – jeg kommer meget gerne ud, også til private arrangementer. Skriv til  marielau@florin.dk

Få Frie fodspor på besøg

Jeg kommer gerne ud med mit foredrag både til større og mindre grupper. Det kan for eksempel være  til:

 • Personaleforeninger
 • Foreningsmøde
 • Kulturnat
 • Mødregruppe
 • … eller hvor du synes det passer ind

Flere foredrag fra Frie fodspor

Godt i gang med vandring

Foredrag til dig, der lige har fået færten af den frihed, vandring giver og gerne vil godt i gang. Til foredraget får du tips til at komme i gang lige der, hvor du er i livet. Det behøver ikke koste alverden at komme godt i gang, for vandring er hverken en sport eller et udstyrsstykke.

Se mere om foredraget i præsentationen her (pdf)

 

Danmark dejligst til fods

Danmark er bare dejligst til fods, når sjælen kan følge med, og de små byer åbner sig skridt for skridt. Til foredraget får du tips og inspiration til fire formidable, lange vandringer i Danmark: Øhavsstien, Gendarmstien, Nordkyststien og Bornholm rundt.

Se mere om foredraget i præsentationen her (pdf)

Hvad siger deltagerne?

Se kommentarer herunder og få et indtryk af Frie fodspors foredrag

50 replies
 1. JP
  JP siger:

  Tusind tak for et helt fantastisk oplæg og meget stor oplevelse på Esrum Kloster vandrefestival 🙏🏻 Indsigtsfuldt og hjertevarmt som på alle måder var brugbart og inspirerende for os og som gik lige i hjertet ❤️ …. så meget at vi kunne ønske at fastholde dine ord og tage dem med os.

  Vi har vandret rigtig meget og det at møde/høre dine ord/dig var så fantastisk for os fordi du på underfundig vis forærede os vokabular for, hvorfor vi er så begejstrede for at vandre. Du gav os på en eller anden måde lov til at have det, som vi har det 😌

  Det virkede meget stærk på os, at det var DIG uden teknik, der formidlede. Dine formuleringer og metaforer skaber alle billeder / vores egne billeder uforstyrret af teknik!

  Så igen – stor tak fra os. Du har et fantastisk vigtigt budskab i forhold til hvilke valg vi har mulighed for at træffe i livet. Håber rigtig, rigtig mange mennesker kommer til at opleve dig!

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Kære I to! Det betyder ALT, at I kom over efter foredraget og tager jer tid til at skrive nu. Jeg var ikke helt tilfreds med hvordan mit foredrag gik den dag og synes jeg kludrede alt for meget – men det er måske bare mine selvkritiske briller der er lidt for finpudsede. Det ændrer hele mit syn på dagen, at I fik den gode oplevelse, I fik. Det blev det hele værd for mig, at jeg udfordrede min usikkerhed og bare turde stå der som det menneske, jeg er, uden billeder eller teknik at støtte mig til. Så tusind, tusind tak for jeres tilbagemelding – den varmer helt i hjertet! Bedste hilsner Marie

   Svar
 2. Inger Kirstine Larsen
  Inger Kirstine Larsen siger:

  Hej Marie
  Faldt tilfældigt over Frie Fodspor og slubrede alt i mig, super fantastisk læsning 😊
  Jeg er lige flyttet til det skønne Humlebæk og er meget glad for at vandre og cykle. Jeg finder ro i naturen og lader op. Nu vil jeg så spørge om du holder foredrag på disse kanter i nærmeste fremtid. Jeg mangler fif til at pakke får altid for meget og ofte det forkerte tøj med….
  Mange hilsner fra
  Inger

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Inger
   Hvor er det bare superdejligt at høre, at du kan bruge siden. Næste foredrag tæt på bliver Esrum Kloster 5. september. Nærmere tidspunkt kender jeg ikke endnu. Foredraget bliver en del af en vandrefestival. Bedste hislner Marie

   Svar
 3. Lise Wolff
  Lise Wolff siger:

  “Marie fortalte om sine vandreture på Caminoen og hvordan hun havde følt sig kaldet til at vandre. Det kald ses som gnister i hendes øjne og mærkes i hendes levende og medrivende fortælling. Om møderne med de andre vandrende, med lokalbefolkningen og ildsjælene på herbergerne. Om den forskelligartede natur, hun kom igennem og om stilheden; både den udenom og den indeni.

  Marie indtog scenen i sine vandrestøvler og viste os hele indholdet af sin rygsæk, og som hun sagde, så giver det stof til eftertanke, hvor lidt vi egentlig har brug for – for at leve.

  Foredraget var så inspirerende og fængende, at der kun var en sætning, der kørte i mit hoved, da jeg gik hjem: “Jeg skal afsted, jeg skal afsted.”
  Lise Wolff

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hvor er det bare DEJLIGT, Lise. Glæder mig så meget til du kommer af sted – elsker at dele vandreglæden. Bedste hilsner Marie

   Svar
 4. Steen Damgaard
  Steen Damgaard siger:

  Hej,

  Har hørt meget positivt om dig/jer – om ca 3 uger bliver jeg (forhåbentlig) indskrevet på et misbrugscenter (alkohol), og så var det jeg tænkte om ikke det kunne give god mening at bede jer om et foredrag, og jeg er jo nødt til at høre omkring økonomien.

  Centret ligger i Middelfart, .

  De Venligste Hilsener, Steen Keilstrup.

  tel.:+ 45 56 17 21
  e-mail.: steen.keilstrup@gmail.com

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Kære Steen. Det vil jeg meget gerne. Hvor jeg håber for dig, at du får en plads på centret. Det er et vigtigt skridt. Jeg kommer gerne og holde foredrag til det honorar, der nu engang er muligt – jeg vil gerne støtte sagen og dig. Sig til, om jeg skal tage kontakt til centret eller du bare kan spørge, når du kommer. Bedste hilsner Marie

   Svar
 5. Marie
  Marie siger:

  Tusind, tusind tak. Som skrivende journalist er det ikke lige mig at stille mig op foran en forsamling, men på mystisk vis overlever jeg jo hver gang….

  Svar
 6. Janne
  Janne siger:

  Tak Marie for et inspirerende, informativt og humoristisk foredrag ? Bliv endelig ved med at holde oplæg du er en dygtig formidler ?

  Svar
 7. Birgit
  Birgit siger:

  Gå ikke glip af et super inspirerede foredrag. Deltog selv i Rødovre centeret og blev inspireret, fik styr på en masse bekymringer og er snart parat til min første Camino i april. Ønsker jer alle en dejlig aften. Buen Camino.

  Svar
 8. Lilian
  Lilian siger:

  Jeg var til foredraget med Marie i Haverslev og det var en super god oplevelse. Hvad enten man overvejer at tage af sted på sin første camino, eller har været rejsearrangør af caminorejser i mange år ligesom jeg, så er der brugbare tips at hente.
  Marie er en velforberedt og sprudlende formidler og ikke låst fast i forestillinger om, at man skal gå med rygsæk, sove på herberg og ikke booke på forhånd, hvis man skal være en “rigtig” caminovandrer. Man skal gøre som det bedst passer til en. Det synes jeg, er en vigtig ting at formidle.
  Marie var heller ikke bange for at fortælle om sine bekymringer vedr. sin første camino og de overvejelser, hun gjorde sig.
  Især det med forventningsafstemning når man skal vandre sammen med sin ægtefælle/sit barn, har jeg taget til mig. Når jeg en gang er færdig med at arrangere caminorejser for andre, så tager jeg en tur med begge mine børn på caminoen og så vil forventningsafstemme inden afgang og tænke på Maries kloge ord.
  Tak for et fantastisk inspirerende foredrag, som jeg varmt vil anbefale andre <3

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Tusind tak, søde Lillian! Det var så dejligt at møde dig og hvor er jeg bare glad for at der var ting at hente i foredraget, også for en supererfaren camino-entusiast. Bedste hilsner Marie

   Svar
 9. Mette
  Mette siger:

  Hvis du mangler inspiration og svar på masser af spørgsmål til din 1. vandring på Caminoen (og sikkert også 2. gang eller andre steder), så tag til Maries megainspirerende foredrag – kan varmt anbefales inkl. hendes hjemmeside m gode råd, pakkeliste, erfaringer, oplevelser, tanker m.m. ???

  Svar
 10. Kim
  Kim siger:

  Kom af sted til dette foredrag, uanset om du overvejer og ta’ din første Caminovandring, eller du har været af sted før. Marie er en fremragende fortæller og har god erfaring, da hun både har gået alene, med hendes partner, med hendes børn etc. Og i det hele taget prøvet mange forskellige caminoer.
  Kan kun anbefale hende og hendes webportal.

  Svar
 11. Tom Christensen
  Tom Christensen siger:

  Kære Marie. Tusind tak for et inspirerende foredrag i går. Du delte gavmildt ud af dine erfaringer og anbefalinger, både med hensyn til valg af grej, men også med hensyn til din mere personlige rejse som pilgrim. Og du gjorde det med stor imødekommenhed, variation og humor.
  Tak!
  Venlig hilsen Tom

  Svar
 12. Tina
  Tina siger:

  Hej. Vi glæder os til foredraget i Århus til marts. Er det muligt at købe badge-mærker fra jeres shop den aften, eller skal vi købe online? Vh Tina

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Tina

   Badges har jeg med! Plus pilgrimspas (som jeg sælger på vegne af Danske Santiagopilgrimme). Ud over de to blå og det brun-grønne får vi også sort og rød hjem, formentlig inden Århus. Hvis du gerne vil have dem inden foredraget, kan jeg også sagtens sende. Det er fri fragt. Vi ses! Marie

   Svar
  • Marie
   Marie siger:

   STORT ja! God stil at spørge. Skal du bruge det i større størrelse end det ligger her, så sig til…

   Svar
 13. Birgitte Bruun-Petersen
  Birgitte Bruun-Petersen siger:

  Kære Marie (og Co)

  Tak for en meget inspirerende side, overskuelig, brugervenlig og hjertevarm. Jeg har igennem de sidste par år overvejet at tage afsted, alene, simpelt og uden “unødvendig” støj:-) Jeg vil gerne dele turen op ad to omgange, og første del overvejer jeg evt. kan finde sted medio august / primo september i år (2019) Jeg vil starte fra den St. Jean Pied de Port to Santiago. Jeg er ok i alm. form og min intention, er at finde ud af hvor mange km. jeg kan gå dagligt, mærke efter OG nyde det. Har brug for reflektion. (der er lidt bøvl med mit ene knæ)

  Jeg vil blive glad for dine anbefalinger vedr. årstid, det at dele turen op i 2 omgange – og andre “nyttige” fif. NB bor ikke langt fra Lyngby så hvis du holder foredrag forinden juli, så hører jeg meget gerne fra dig.

  KH

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hvor sjovt du skriver nu – og tusind tak for dine kærlige ord. Min erfaring med den franske rute er endnu meget lille – jeg har indtil videre kun vandret de sidste tre dage. Men i oktober starter jeg selv fra Saint-Jean Pied de Port. Jeg er også nødt til at dele ruten op, fordi jeg har fodproblemer. Af de to muligheder du skriver ville jeg selv vælge den seneste, fordi der er færre pilgrimme. Det lyder vidunderligt med tid alene til refleksion. Jeg nyder også meget at vandre alene. At dele en camino op kan du sagtens. Det er en helt anderledes oplevelse end at gå det i et helt stræk – for mig bliver hver del til sin afsluttede oplevelse, og det er dejligt på sin egen måde. Der er selvfølgelig mere fordybelse, jo længere du vandrer, men selv på kortere caminoer oplever jeg i hvert fald personligt ro og fordybelse på en helt, helt anden måde end i hverdagen. På den franske rute har du masser af smukke katedraler at slutte i på første del – fx Burgos, Léon eller Astorga. Jeg ved desværre, at jeg ikke kommer ud med foredrag inden juli – men 8. september holder jeg åbent foredrag i Nødebo. Og jeg arbejder på en foredragsuge i midten af august, men ved ikke, om det falder på plads. Jeg har nogle noter om den franske rute, du måske kan bruge – distancer og anbefalede oplevelser og herberger undervejs. Det er de noter, jeg selv rejser ud fra. Sig til, hvis du har brug for dem. kh Marie

   Svar
 14. Helle
  Helle siger:

  Vi er to veninder der skal gå fra Santiago de Compostela til Finisterre til september.
  Jeg vil høre om du på nuværende tidspunkt kan sige, hvornår der vil være et foredrag her i København.
  Vh Helle

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Helle. Hvor dejlig en venindetur, det gad jeg godt prøve. Desværre har jeg ingen nye datoer endnu – jeg abejder på sagen. Skriver tilbage her så snart jeg ved mere. Jeg tror helt klart jeg får et foredrag inden oktober. kh Marie

   Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Helle. Her har du mig igen: Jeg holder foredrag en halv times kørsel fra København søndag 8. september. Et vidunderligt sted, som er køreturen værd: Skovskolen, København Universitet i Nødebo. Gratis og uden tilmelding kh Marie

   Svar
 15. Svend-Erik
  Svend-Erik siger:

  Hej Marie.
  Tak for et inspirerende og hyggeligt foredrag i går ved Spejder sport i Odense. Dejligt at der er nogle der gider øse ud af deres erfaringer til os (mig) erfarende i Camino livet.
  Smutterselv afsted 14. maj på del Nortre og Primitivo ?

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Ønsker dig den bedste camino, og hvilken fantastisk kombination af ruter! Hvis du køber appen Wisely (tidligere Wise Pilgrim), bliver du hjulpet suverænt godt ud af Oviedo. Skiltningen er forvirrende i Oviedo, jeg var aldrig kommet ordentligt af sted uden beskrivelsen i appen… Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive en hilsen. kh Marie

   Svar
 16. Annette Hansen
  Annette Hansen siger:

  Der står, at foredraget i Lyngby er kl. 19-20.30, og efterfølgende kan man handle med rabat til kl. 20???

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Annette. Jeg spørger lige SpejderSport, men jeg er temmelig sikker på, at de selvfølgelig bliver, så længe der er folk i butikken. Det plejer de i hvert fald at gøre. Hele ideen er jo også, at mange har en noget klarere ide om hvad der giver mening og ikke mening at investere i til caminoen efter foredraget. Jeg tror fejlen er kommet, fordi foredraget i Lyngby starter senere end andre steder i landet. Kh Marie

   Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Annette. Så er der svar: SpejderSport var kommet til at lave en tastefejl – den skulle meget gerne være rettet nu. Alle butikkerne holder åben så længe det er nødvendigt. kh Marie

   Svar
 17. Jette Egedal
  Jette Egedal siger:

  Forslag
  Kom og fortæl om jeres Camino til et arrangement i Svendborg kommunes personaleforening.
  Lad os skrive / ringe sammen!
  Så vi kan arrangere et eller andet.
  Desværre er jeg forhindret i at deltage D12/3 i Odense
  Mvh
  Jette

  Svar
 18. Jannie keinicke
  Jannie keinicke siger:

  Hej Marie. Vil bare lige høre om det sket ikke er muligt at du kommer i nærheden af Roskilde og holder foredrag?…. syntes der er langt til Kbh og Lyngby når man bor i kr.såby.
  Kh. Jannie

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Jannie. Det er også langt… Hvis rækken af foredrag nu går godt, og jeg får overvundet min generthed, så fortsætter jeg og kommer sikkert også til Roskilde en dag. SpejderSport har en butik der (det er dem, der lægger lokaler til), så mon ikke det bliver. Men om det bliver i år tør jeg ikke love. Så vil du være sikker, må det være Kbh. eller Lyngby. kh Marie

   Svar
 19. Anette Andersen
  Anette Andersen siger:

  heeey – så vil jeg høre om du kan sige noget om hvornår du kommer til Fyn og holder foredrag. Jeg har læst en masse om Caminoen, men mangler at høre lidt historier “live”, jeg kan desværre pga arbejde (ferieplanlægning) først få tingene til at passe sammen i 2020 meeeen så er der jo noget at glæde sig til. :-)

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Anette. Undskyld mit sene svar her… Det gør altså også noget særligt at høre om caminoen live. Jeg kan selv stadig huske det første foredrag jeg var til, TI år før jeg kom af sted:-) Jeg kommer til Odense 12. marts klokken 18.00. Det er gratis – find link til tilmelding her: https://www.friefodspor.dk/foredrag-caminoen-live/ Kærlig hilsen Marie

   Svar
 20. Anne Nielsine Broen
  Anne Nielsine Broen siger:

  Hej Marie
  Jeg skal selv gå lidt at Caminoen til april. Jeg er meget interesseret i at høre dit foredrag. Holder du et i Jylland inden heg skal rejse den 17 april. Rigtig godt nytår.
  Mvh Anne

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Hej Anne. Heldige dig! Jeg savner også at have en camino i kalenderen. Jeg har ikke steder og datoer helt på plads endnu for foråret, men efter al sandsynlighed er jeg i Nordjylland 25. februar og Midtjylland 26.-27. februar. Håber en af de dage kan passe for dig. Jeg skriver ud så snart datoer og steder er sikre. Mvh Marie

   Svar
 21. Julie Berggren
  Julie Berggren siger:

  Kære Marie
  Jeg vil sige kæmpe tak for et inspirerende og rørende foredrag i går på Skovskolen om dine erfaringer med at vandre og med Caminoen. Jeg har været inde på din blog og læse og du er jo SÅ generøs med at dele ud af dine erfaringer og give gode råd. Det får jeg brug for en dag! Så tak!

  Jeg er 34 år og har to børn på 5 og 1 år. Så der går nok nogle år før mig og Caminoen mødes. Men jeg bor i Gadevang med Gribskov i baghaven, så inspireret af dit foredrag i går vil jeg nu begynde at vandre ud hjemmefra med termokande og madpakke. Skoene skal jo alligevel gåes til. ;-) Og jeg kan i god tid begynde at anskaffe mig det helt rigtige Camino udstyr. Før jeg hørte dit foredrag og læste på din blog syntes jeg, at det virkede uoverskueligt at blive klog på Caminoen. Men nu virker det meget lettere at….gå til. Ha ha.

  Forleden drak jeg en kop yogite, som jo altid har de her vise ord på papirlappen. Jeg gemte den fordi der stod “Live light, travel light, spread the light, be the light.” Jeg kom til at tænke på det lille ordsporg i går under dit foredrag. Tak fordi du fik lyst op og oplyst om hvad der her med at vandre kan.

  Venlig hilsen Julie Berggren

  Svar
  • Marie
   Marie siger:

   Søde du…. Nuiii, hvor er jeg glad for din oplevelse af foredraget, og fordi du tog dig tid til at dele det med mig. Når Frie fodspor ind imellem tager mere tid end jeg nogensinde havde forudset, motiverer det mig så meget at føle, at jeg gør en forskel for nogen. Nyd teen for mig – og caminoen når det bliver din tur. Kærlige hilsner Marie

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE SHOP & FOREDRAG