GUIDE Derfor er mountainbikerne mine venner, når jeg vandrer i skoven

Når jeg gerne vil helt ind ad de små, bløde skovstier, vandrer jeg tit en mountainbikerute

Mange steder i de danske skove er der skiltede mountainbikeruter. Dem elsker jeg at vandre af, fordi:
  • Det er smalle skovstier, der bugter sig ind og ud frem for brede, flade grusstier
  • Underlaget er blødt
  • Stierne går typisk kuperede steder

Hvordan er mountainbikestier markeret?

Mange steder er stierne markeret med prikker, og ruterne hedder så fx de blå prikker eller de gule prikker. Der kan også være traditionelle skilte på pæle. Ruterne er næsten altid rundture frem for A til B-ture, og det giver en stor fordel ift. ud- og hjem-transporten. Længden er også god  – fx rundture på 15 kilometer kan ellers være svære at finde.

Vis situationsfornemmelse

Når jeg går på stier, der specifikt er til mountainbikerne, er det mig, der har vigepligten. Så jeg har ørerne foldet ud, træder til siden og hilser, når der kommer en cyklende. Det er dem, der har klikpedalerne på og er på hjemmebane:-)

Prøv en mountainbikerute

Teglstrup Hegn ved Helsingør har mountainbikeruten De Blå Prikker. Den er på 15 km og går både nord og syd for Esrumvej (vej 205). Den er markeret, så det fungerer bedst at gå ruten med uret rundt. Bemærk, at mountainbikerne så kommer bagfra, fordi de også kører med uret. Det sikreste er selvfølgelig at gå den modsatte vej rundt, fordi du så ser cyklerne – men ellers skal de nu nok give lyd.

Hvorfor råber nogle mountainbikere?

Mange mountainbikere har afmonteret ringeklokken på cyklen for at spare på vægten. Derfor råber de tit fx ‘Bagfra’, når de kommer cyklende bag dig. Det gør de ikke for at irritere eller forskrække dig, men for at varsle, at de er på vej. Det er deres måde at klimte med ringklokken på:-)

Hvornår er der mest stille på MTB-sporene?

Lørdag og søndag formiddag er myldretid på de fleste bynære mountainbikespor. På andre tidspunkter har du sporet mere for dig selv.

Parkering

Kommer du i bil, er det nemt at stille bilen på en af parkeringspladserne ud til vej 205. Vælger du den tættest på det gamle Helsingør Hospital, finder du nemt ud på De Blå Prikker

MERE OM DANMARK