Postbudets fodspor og offroad kystvandring

Fra byen Deia i Mallorcas bjerge kan du vandre to meget forskellige ture til Sollér – se dig godt for med skiltene

Bor du i Sollér, kan Deia nås med bus på en halv times tid. Den lille by Deia har en langsom, tilbagelænet stemning. Nyd byens dovne puls fra caféen over for den lille købmand. Fra Deia har du to forskellige vandreruter at vælge imellem hjemad.

Absurd azurblåt hav

Start med at gå nedad mod Cala Deia – en mikrolille, stenet bugt med en bar hugget ind i klippen. Her putter den sig med slående udsigt ud over det absurd azurblå hav. Skulle vi ikke trave hjem, var det her, vi havde drukket drinks…

I postbudets fodspor

Den mest kendte rute mellem Deia og Sollér hedder Postruten.  Jeg lover, den kan få enhver til at ønske sig et job som postbud! Ruten er en del af den store GR 221, som går på tværs af hele Mallorca. På trods af at det er en velkendt, skiltet rute, er det langt fra sikkert, at du møder nogen undervejs – selv i højsæsonen. Vær meget opmærksom med at komme rigtigt på ruten fra Cala Deia – du skal et stykke tilbage ad vejen du kom fra, før den officielle røde og hvide GR 221-skiltning dukker op på venstre hånd ved et stort skilt.

Offroad kystvandring

Er du til mere eventyr, så gå forbi baren og fortsæt op på stierne der. Her går du på skrænterne langs kysten, og terrænet er forholdsvis krævende. Der er fint mærket med gul i starten, men efter nogle timer tynder det ud, og nu er der små stabler at sten at orientere sig efter. Det bliver mere og mere offroad kystvandring. Du passerer den ekstremt luksuriøse restaurant Ben’s d’Avall efter nogle timer. Herfra er der endnu omkring to timer op ad en asfaltvej og over en bjergryg, før Port de Sollér kommer til syne i det fjerne. Gå kun denne tur, hvis du har godt fodtøj og rigeligt proviant. Er du træt i stængerne, kan du fra Port de Sollér hoppe på sporvognen til Sollér.

0 replies

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MERE OM SPANIEN