FRIE FODSPOR Kontakt os

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller andet…

Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os – brug kommentarfeltet under artiklerne. Er du nysgerrig på hvem der står bag Frie fodspor, så læs mere her

Vandreture i kalenderen

 • Bornholm rundt (121 km) og den nye Højlyngsstien (67 km), oktober 2020
 • Verdens ældste pilgrimsrute – den japanske Shikoku 88 september 2021 (hele ruten). Kontakt os, hvis du har en idé til et samarbejde

Andre vandrerejser vi drømmer om

England – til fods med tid til at nyde hver en have
Korsika – det er vist noget med noget mad og en vandrerute?
Efterår i Boston og White Mountains, New Hampshire
Rom til fods. Tænk sig at blive modtaget som pilgrim i Rom

12 replies
 1. Anica
  Anica says:

  Hejsa,

  jeg har længe gået med en drøm om at gå hele caminoen. Jeg har så endelig besluttet mig for at det skal være inden for nærmeste fremtid, og ville derfor høre, hvor skal jeg flyve til, og skal jeg booke mine overnatninger undervejs? Jeg rejser højst sandsynligt alene. Er det sikkert (jeg er kvinde, 27 år). Og er der andre essentielle ting jeg bør vide, inden jeg begiver mig ud på dette eventyr?
  På forhånd tak!

  Kærlig hilsen Anica

  Svar
  • Marie
   Marie says:

   Hej Anica. Hvor vildt fedt at du realiserer drømmen! Når du skriver hele caminoen – er det så den franske rute, du mener? Hvis ja, ville jeg nok vælge at flyve direkte til Bordeaux og tager toget derfra – se mere her: http://www.friefodspor.dk/camino-frances-transport/. Før corona ville jeg have sagt, at det selvfølgelig giver tryghed at booke – men det binder dig også og tager noget af din frihed. Du kan ikke bare følge de mennesker, du møder eller følge din intuition og din fornemmelse, hvis du er bundet af planlægning. Nu med corona står tingene nok noget anderledes – med steder, der er lukket, tror jeg godt du kan komme ud i at det er rart med eget værelse frem for sovesale af hensyn til smitte. I den situation kan det være rart at have overblik over værelser i dagens mulige byer og måske endda reservere en seng. Der er dog meget få pilgrimme i år – omkring 10 % af hvad der plejer at være. Så der bliver nok ikke kamp om pladserne. Hvis du vil læse om hvordan det er at vandre under corona, så find Inge Færch på Facebook. Hun ankommer til Santiago i dag. Jeg oplever det som totalt trygt at vandre caminoen alene som kvinde – se mine erfaringer her (Inge Færch skriver i øvrigt også om det emne): http://www.friefodspor.dk/guide-er-det-trygt-nok-at-gaa-caminoen-alene-som-kvinde/. Buen camino fra Marie

   Svar
 2. Jesper
  Jesper says:

  Hej begge

  Jeg har 2 spørgsmål vedr. vandresko.

  Jeg har under punktet “Torbens pakkeliste”, at han anbefaler 2 vandresko til mænd (Meindl Balancing og Columbia Peakfreak XCRSN II Low Outdry.).

  1).
  Jeg synes, at det er svært at finde Meindl Balancing ved danske forhandlere (har prøvet flere frilufts/Outdoorbutikker, uden held). Kan det passe? Jeg har fundet en udenlandsk forhandler “Camp 4”.

  2).
  Jeg vil gerne finde nogle konkrete mærker/modeller (vandresko,,,ikke sandaler eller andet) til min kone,,,,,kan du anbefale nogle Marie?

  Vi søger begge et par gode sko til at kunne bruge nu og i det kommende efterår.

  Tak for alt info på denne side, det er meget inspirerende,

  Med håb om positiv respons!

  Med venlig hilsen
  Jesper

  Svar
  • Marie
   Marie says:

   Kære Jesper og frue

   1. Det er rigtigt, det er svært at finde dem hos forhandler. Jeg (Torben) vil gerne have skoene igen, fordi de er kølige, men måske er modellen ved at være gammel? Eller butikkerne herhjemme bare har taget andre/nyere modeller hjem. Columbia har membran og er derfor varmere – den vandrer jeg derfor kun i om vinteren.

   2. Jeg (Marie) har faktisk et nummer større fødder end Torben, og derfor tør jeg ikke kloge mig på vandresko til kvinder. Jeg har dog lige købt Altra Timp, som jeg fik anbefalet varmt af en læser. Desværre er de et nummer for små (skulle have 46 og ikke 45!!!). De sko virker indtil videre lovende fordi de er med mesh, sålen er hård med enormt god affjedring over. De kan prøves i Marathonsport og fås både til mænd og kvinder. Pæne er de ikke, men de virker godt nok gode.

   Held og lykke med skojagten – husk endelig, de skal være 1 – halvandet nummer større end hverdagssko.

   Hilsen Torben og Marie

   Svar
 3. Mira
  Mira says:

  Hej
  Jeg skal gå 2-3 uger i april og tænker jeg vil gå sanabres, men er lidt bekymret for om der er for få på ruten.godt nok ønsker jeg ikke en overrendt rute, men vil gerne have en camino familie. Jeg har også tænkt på port kyst ruten ….. men vil helst den anden. Er det ikke også kolder langs kysten i april ind inde i landet ? Kærligste Mira

  Svar
  • Marie
   Marie says:

   Hej Mira. Selv den del af Camino Sanabrés vi gik i juli var der 11 pilgrimme på. Og juli er der mange der undgår på den rute, fordi den er varm. Da vi var der i april og oktober var der også hvad jeg synes er rigeligt med pilgrimme. For mig er omring de syv og opefter fint, og det tror jeg helt bestemt du får i april. Både i april og oktober vil jeg gætte at der totalt var 15 pr. etape. Måske 20. Altså flere end i juli. Jeg følte mig aldrig alene. April er en tosset flot årstid med smukke, klare morgener, måske stadig lidt sne på toppene og ellers blomstrende kæmpelyng. Få mig nu ikke startet….. Min fornemmelse er, at Sanabrés vil give dig den ro og familie du drømmer om. Costa har jeg kun vandret to dag ad. Klimaet er anderledes – det er kystklima og dermed mere afvekslende. April kan være vinter eller lun, alt efter hvad verjguderne nu sender. Hvis du pønser på costa, så spørg en pilgrim, der elsker ruten – så får du alle de bedste anbefalinger. Bedste hilsner Marie

   Svar
 4. Hanne Halberg
  Hanne Halberg says:

  Hej Marie
  Du har været så sød, at sende mig et tørklæde, men jeg har fået slettet din meddelelse om mobilepay, kan du sende den igen, så vi får det ud af verden?
  mvh
  Hanne Halberg

  Svar
  • Marie
   Marie says:

   Selvfølgelig – har lige gensendt dig mailen:-) kh Marie

   Svar
 5. Maibritt
  Maibritt says:

  Hejsa

  Hvad er prisen på hamam tørklædet inkl. forsendelse?
  Mvh
  Maibritt

  Svar
  • Marie
   Marie says:

   Hej Maibritt. Inkl. fragt bliver prisen 249 kr. for et, 449 for to, 699 for tre og 899 for fire. Du bestiller ved at skrive navn og adresse på marielau@florin.dk. Kh Marie

   Svar
 6. Katja Tuxen
  Katja Tuxen says:

  Hej med jer,
  Jeg har downloadet GPX-viewer til 9 kr, men jeg kan ikke finde ud af at få jeres kort derover. Den vil have en url, der ender på .gpx – hvordan gør jeg?
  Bh Katja

  Svar
  • Marie
   Marie says:

   Hej Katja. Er det iPhone eller android? Muligvis kan jeg guide dig hvis det er iPhone. Android er jeg desværre ikke inde i. Kh Marie

   Svar

Skriv en kommentar

Skriv dine spørgsmål og kommentarer.
Vi glæder os til at høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *